Narancs.hu: tarol a fideszes Erdős Norbert anyósa

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott és fideszes országgyűlési képviselő, Erdős Norbert anyósa, aki Újkígyóson háziorvos, sorra kapja pályázat nélkül a foglalkoztatás-egészségügyi megbízásokat. Most éppen Medgyesegyházán lett 350 ember üzemorvosa - írja a Magyar Narancs online.

A Magyar Narancs online még tavaly év végén írta meg, hogy a Békés Megyei Kormányhivatalt hivatalt 2011. január elsejével elfoglaló fideszes politikus, Erdős Norbert első intézkedéseinek egyike volt, hogy – pályázat nélkül – megbízta anyósát a kormányhivatal üzemorvosi feladataival.

A doktornő a lap szerint nemrégiben újabb feladatot kapott: Medgyesegyháza januári testületi ülésén úgy döntött, hogy a Start munkaprogram közfoglalkoztatottjainak és az önkormányzat közfoglalkoztatottjainak vizsgálatát a munkaügyi központ kirendeltségével kötött háromoldalú megállapodás alapján ő láthatja el. Ezen kívül vállalja a 127 fő önkormányzati alkalmazott foglalkoztatás-egészségügyi vizsgálatát. Hogy miért Erdős anyósára esett a választás, az sem az előterjesztésből, sem a hozzá tartozó határozati javaslatból nem derül ki, pályázat viszont a Magyar Narancs online szerint nem volt.

Az előterjesztés rögzíti, hogy a 127 önkormányzati dolgozóknak évente 4 ezer forint a szolgáltatás bruttó díja. Ezt a bő félmillió forintot az önkormányzat fizeti, mint ahogy a közfoglalkoztatottak után fejenként járó 1900 forintot is. Ez utóbbiak 206-an vannak (200-an dolgoznak a Start munkaprogramban, az önkormányzat közfoglalkoztatási programja pedig 6 embert érint). Ez összesen évi majd’ 900 ezer forintos bevételt jelent a Békés megyei kormánymegbízott anyósának - írja a lap.

Az is szerepel a dokumentumban, hogy több dolgozót érintő vizsgálat esetén a doktornő eljön Medgyesegyházára, máskor viszont nem. Az érintetteknek tehát egyedi vizsgálat esetén Medgyesegyházáról Újkígyósra kell menniük.

A régi üzemorvossal kapcsolatban a lap szerint erősen torzít az önkormányzati előterjesztés. Ugyanis a képviselők elé került anyagban az áll, hogy az addig 36 önkormányzati dolgozó üzemorvosi ellátását végző mezőkovácsházi dr. Fodor József „írásban úgy nyilatkozott, hogy a testület döntése alapján közös megegyezéssel hajlandó megszüntetni a jogviszonyt 2012. január 31-gyel”. A narancs.hu úgy tudja, hogy a közös megegyezés csak jogi értelemben az, Fodor - hogy elkerülje a perlekedést - aláírta, noha benne nem merült fel a távozás gondolata.

További részletek a narancs.hu-n!