Az LMP nem vesz részt az igazságszolgáltatási törvény vitájában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az LMP nem vesz részt az igazságszolgáltatási törvénycsomag vitájában, azt ugyanis sürgős és kivételes eljárásban tárgyalják - mondta hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Schiffer András. A törvénycsomag vitája hétfőn, illetve kedden lesz a Házban.

A politikus indoklásként úgy fogalmazott, már az év elején jelezték, hogy az ilyen eljárásokban nem vesznek részt. Hozzátette, amit a Fidesz kivételes és sürgős eljárással kíván "áttolni" a parlamenten az "kizárólag az oligarcháknak kedvez".

A képviselő egyúttal a "kalandorkormányzás másik tipikus példájának" nevezte azt, hogy a munka törvénykönyve átmeneti rendelkezéseit is "erőltetett menetben préselik át" a Házon. Hangsúlyozta, hogy a munka törvénykönyve július elején lép életbe, de az átmeneti törvény már most több ponton hozzányúl a jogszabályhoz.

Az LMP frakciója azt kezdeményezi, hogy halasszák el a munka törvénykönyvének hatálybalépését, mert az, hogy az átmeneti rendelkezések két héttel a hatálybalépés előtt születnek meg, "totális káoszt teremt a munka világában" - jelentette ki.