Az MSZP felszólalt az MLM-visszaélések ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az MLM-típusú társaságok visszaélései ellen szólalt fel közleményében Simon Gábor MSZP-s képviselő, a fogyasztóvédelmi bizottság elnöke.

Mint írta, Magyarországon a közvetlen értékesítés évi 28 milliárd forintos forgalmat bonyolító iparág, az utóbbi években azonban egyre több fogyasztói panasz fogalmazódott meg az MLM típusú kalóz társaságokra. Ezt látva a fogyasztóvédelmi bizottság már 2010 végén napirendre vette a kérdést, és ajánlásban rögzítette a teendőket, kormányzati intézkedés azonban ezt nem követte.

Ezért a bizottság ma ismét áttekintette a közvetlen értékesítés fogyasztóvédelmi problémáit és legújabb tapasztalatait, és újra megállapította, hogy a közvetlen értékesítésen belül változatlanul a termékbemutatók kapcsán merülnek fel a problémák, amelyek jelenleg is különösen az idősebb fogyasztókat érintik, a területen működő vállalkozások ugyanis továbbra is elsősorban őket célozzák termékeikkel.

A korábbi állásfoglalás tehát ma is érvényes, ám Simon Gábor szerint a szocialista frakción kívül egyik pártnak sem fontos e kiszolgáltatott csoport védelme.