szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az LMP szerint a miniszterelnök a valóságtól elrugaszkodva félkatonai egypártrendszer kialakítására törekszik.

Jávor Benedek, az LMP parlamenti frakcióvezetője ezt az Orbán Viktor által a nagyköveti értekezleten elmondottakra reagálva közölte az MTI-vel szerdán. Jávor Benedek szerint a kormányfő húsz-harminc évre tervezi saját politikáját. Az ellenzéki politikus hozzátette: a félkatonai egypártrendszer kialakítására való törekvést jelzi Orbán Viktor azon kijelentése a nagyköveteknek, hogy jó eredményt "csak fegyelmezett katonákkal lehet elérni".

Az LMP frakcióvezetője a magyar válságkezelésről szólva azt mondta: a kormány teljesítménye kirívóan sikertelen, az ország gazdasága ugyanis lényegesen rosszabb állapotban van, mint a régiós országoké vagy az Európai Unió 27 tagállamának többségéé.

Jávor Benedek "ellenségképgyártásként" értékelte a miniszterelnök azon kijelentését, hogy a Nemzetközi Valutaalap vagy más pénzügyi szervezetek nyomása ellenére a kabinet nem kíván hozzányúlni a nyugdíjakhoz. Az LMP-s politikus közölte: ilyen igény nem fogalmazódott meg a nemzetközi szervezetek részéről, a kormány tehát "ördögöt fest a falra".

Szerinte a magyar nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságát a kormány elmúlt kétéves "szakmaiatlan" döntései okozták, a többi közt a "nyugdíj-einstand". Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy a kabinet - saját korábbi ígéretével ellentétben - nem hozta létre az állami egyéni nyugdíjszámlákat.

A képviselő különösnek tartotta, hogy a kormányfő "visszafogottan emlékezett meg arról a nemzetközi helyzetről, amiben Magyarország jelenleg van". Arról, hogy szinte teljesen elvesztette érdekérvényesítő képességét, és olyan konfliktuszónába került, ahol sem a határon belül és kívül élő magyarok, sem a gazdaság érdekét nem tudja hatékonyan képviselni - fogalmazott Jávor Benedek.

Orbán Viktor szerdán, a nagykövetek számára tartott értekezleten egyebek mellett azt mondta: a tehermegosztás politikája nem fog eltűnni a magyar nemzetstratégiából, ezért az ország külképviselet-vezetőinek nem védekezniük kell, amikor erről kérdezik őket külföldön.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamilton győzelmével ért véget a rémisztő balesettel induló Bahreini Nagydíj

Hamilton győzelmével ért véget a rémisztő balesettel induló Bahreini Nagydíj

Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója

Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója

Beintettek a georgiai republikánusok Trumpnak

Beintettek a georgiai republikánusok Trumpnak