szerző:
MTI

A szocialisták frakcióvezető-helyettese szerint Pintér Sándor belügyminiszternek bocsánatot kell kérnie a csókakői rendőrségi akció miatt, Vona Gábor Jobbik-elnöknek pedig azért, mert "szándékosan nevetség tárgyává akarták tenni a rendőrséget".

Harangozó Tamás hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a szombati csókakői akció alkalmas volt a rendőrség lejáratására, ezért belső vizsgálatot kell lefolytatni, hogy kiderüljön, milyen operatív munka előzte meg az intézkedést, illetve hogy "melyik rendőri vezetőnek jutott eszébe megszállni egy teljes falut".

Véleménye szerint azonban a történtekért nem csak Pintér Sándor belügyminiszternek kell bocsánatot kérnie a csókakőiektől és a rendőri állomány tagjaitól. Azt mondta, bocsánatkéréssel tartozik a Jobbik és Vona Gábor pártelnök is, amiért "szándékosan nevetség tárgyává akarták tenni a rendőrséget". A szocialista politikus úgy fogalmazott, szégyen, hogy a Jobbik a rendőrség megalázásával akart az újságok címoldalára kerülni.

A rendőrség szombaton műveleti körzetté nyilvánította a Fejér megyei Csókakőt, mert – Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint – a megyei rendőr-főkapitányság úgy tudta, hogy ott be nem jelentett rendezvény megtartására készülnek.

A Jobbik Fejér megyei elnöke, Árgyelán János az MTI-nek azt mondta: Csókakő is a tervezett helyszínek között volt az Új Magyar Gárda 130 újoncának szombat délelőtti avatásához, ezért jelenhetett meg nagy erőkkel a rendőrség a településen, az avatást azonban egy másik helyszínen – az MTI információja szerint Dunaföldváron, az egykori lőtér területén – tartották meg.

csókakői akciót egyébként sikeresnek nevezte a Fejér megyei rendőr-főkapitányság lapunknak nyilatkozó szóvivője. „A rendőrség bűncselekmény megakadályozására nyilvánította műveleti területté Csókakőt, és mivel nem történt szombaton bűncselekmény a faluban, az akció sikeres volt” – mondta a rendőrség szóvivője.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Nagyon meglepték Nadalt

Nagyon meglepték Nadalt

Átalakítja műsorrendjét az RTL

Átalakítja műsorrendjét az RTL

Egy hónappal a határidő lejárta előtt már több ezren jelentkeztek a külképviseleti szavazásra

Egy hónappal a határidő lejárta előtt már több ezren jelentkeztek a külképviseleti szavazásra

Újra bajnok a Juve

Újra bajnok a Juve

Belgrádi békement – Szijjártó Péter is Vucsics mellett

Belgrádi békement – Szijjártó Péter is Vucsics mellett

Újra a menekültek mellé állt Ferenc pápa

Újra a menekültek mellé állt Ferenc pápa