"Rémálmai lesznek, Mr. Orbán": örmény kommentelők lepték el Orbán Facebook-oldalát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Örmény kommentelők kezdtek el éleshangú, kritikus üzeneteket írni Orbán Viktor Facebook-oldalára, miután Magyarország pénteken kiadta Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa meggyilkolásáért életfogytiglani börtönre ítélt azeri tisztet, Ramil Safarovot. Örményország emellett megszakította mindennemű diplomáciai kapcsolatát Magyarországgal. Késő délelőtt aztán blokkolták a közvetlen bejegyzések közzétételének lehetőségét, ezért a megjegyzések már csak egyszerű kommentek formájában jelennek meg az oldalon.

"Szégyellje magát Magyarország" - ez a leggyakrabban felbukkanó üzenet Orbán Viktor Facebook-oldalán, amelyet zömmel örmény kommentelők posztoltak ki a magyar kormányfő falára.

Sokan ugyankkor ennél jóval tovább mennek, Magyarországot nem tartják európai államnak, arról írnak, hogy az ország eladta magát Azerbajdzsánnak, az alapvető emberi jogokat pedig egyesek szerint George Orwell Állatfarm című regénye szerint értelmezi a magyar állam.

Időközben - délelőtt tizenegy óra körül - blokkolták azt a lehetőséget, hogy a kommentelők önálló bejegyzéseket tehessenek közzé a miniszterelnök Facebook-falán, ezért később a Sors Tamás paralimpiai bajnokot méltató bejegyzés alatt jelentek meg a kritikus üzenetek.

Az oldalon korábban többek között ilyen bejegyzéseket olvashattunk:

"Bravo, Mr Viktor, eladtad az országod imázsát 3 milliárd euróért. Pénzzel támogatod az azeri gyilkosokat, és hagyod őket megszökni. Gyűlölünk benneteket."

"Soha nem gondoltam volna ezt egy békeszerető nemzetről. Eladtátok a szabadságotokat és az identitásotokat. Szégyen, nem tisztelitek az emberi jogokat. Ezért megfizettek."

"Megvett benneteket az azerbajdzsáni olaj, most aztán büszkék lehettek a szörnyű országotokra."

"Magyarország egy török és muszlim ország. És ők tartoznak Európához. Gyertek el hozzánk, megtanítjuk, hogyan kell élni."

"Rémálmai lesznek, Mr. Orbán, Gurgen Margaryan lelke minden éjjel kísérteni fogja, és ugyanazt a kérdést teszi majd fel: miért adtad el a gyilkosomat?"

"Emberek, vigyázzatok, ha Magyarországra mentek, álmotokban megölhetnek benneteket egy magyar gyártmányú baltával!"

A diplomáciai konfliktusról részletesen itt olvashatnak.