szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Milliós prémiumokkal hálálja meg a fővárosi önkormányzat a budapesti közszolgáltató cégek vezetőinek munkáját - írja a Blikk.

Múlt héten döntöttek arról, hogy több mint 4 millió forint jutalom üti a markát a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) személyzeti és jogi igazgatójának, a tavaly mindössze 3 hónapot ledolgozó vezérigazgatónak, Szarvas Ferencnek pedig 1,3 millió forint jár. Szerdán további hat fővárosi cégvezetőnek szavazott meg a közgyűlés sokmilliós prémiumot - írja a Blikk.

Nagyunyomi-Sényi Gábor Antal, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt. vezérigazgatója, 5 millió 460 ezer forintot kaphat. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának, Vitézy Dávidnak 6 millió 144 ezer forint jár. Bolla Tibor, a 9 milliárdos veszteséget termelő BKV vezérigazgatója 5 millió 568 ezer forintnak örvendezhet - olvasható a lapban.

A BVK sajtófőnöke, Csébi Tamás az ő igazgatóikat érintő jutalmakról azt közölte, hogy a közgyűlés bérpolitikai irányelvei szerint döntöttek, amelynek lényege, hogy a vezetők bére alapbérből és prémiumból áll. Ha teljesítik az előírt feladatokat, akkor kaphatják meg az utóbbit.

"Ez a pénz nem prémium, hanem teljesítménybér" – tudatta a Blikk-kel a BKK kommunikációs vezetője. Takách Zsuzsanna ugyanakkor nem cáfolta, hogy a májusi bérekkel kifizették a dolgozóknak az éves alapbér 10–40 százalékát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pár másodpercre Archie is feltűnt Harry herceg és Meghan Markle interjújában

Pár másodpercre Archie is feltűnt Harry herceg és Meghan Markle interjújában

A Finn-öböl jegén táncolta el a hattyú halálát egy orosz balerina – videó

A Finn-öböl jegén táncolta el a hattyú halálát egy orosz balerina – videó

Kórházakban és egyetemeken is razziázott a hadsereg Mianmarban

Kórházakban és egyetemeken is razziázott a hadsereg Mianmarban