Felcsúti lövöldözés: egy feltaláló fiai veszhettek össze az örökségen

Felcsúti lövöldözés: egy feltaláló fiai veszhettek össze az örökségen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Egy felcsúti szélerőmű-feltaláló gyermekei közötti örökösödési vita állhat amögött, hogy szilveszter éjszakáján a Terrorelhárítási Központ (TEK) elfogott egy férfit a faluban – ismerteti a pénteki Népszabadság.

A feltaláló, Györgyi Viktor a lapnak elmondta, márciusban meghalt a felesége, és gyermekeinél az örökösödés körüli nézeteltérések vezethettek az eseményhez. Györgyi Viktor viszonya mára megromlott a fiaival. 

A rendőrség tájékoztatása szerint a szolgálaton kívüli helyi körzeti megbízottat december 31-én este 11 után értesítette egy felcsúti férfi arról, hogy 38 éves bátyja megfenyegette 29 éves öccsüket, hogy lelövi. A bejelentő azt is elmondta a rendőrnek, hogy testvére engedéllyel tartott vadászfegyverével indult öccsük után. A férfit a TEK munkatársai január 1-én hajnali fél kettőkor fogták el otthonában. A házkutatáson a vadászfegyvert és a lőszereket is lefoglalták. A 38 éves férfit a Bicskei Rendőrkapitányságra állították elő. 

A Népszabadság megkereste ifjabb Györgyi Viktort is, aki elmondta: ő csak riasztópuskával lőtt a levegőbe, mivel testvérével van konfliktusa az örökség miatt, de a rendőrségen gyorsan tisztázódott az eset, és villámgyorsan hazaengedték.