Manipulált marhahúst akartak eladni, hárman kerültek előzetesbe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Két ercsi férfi és egy nő került előzetesbe, mert több ezer kiló fagyasztott marhahús eredeti termékmegjelölését távolították el és vizet, valamint húslét fecskendeztek a húsba és újracsomagolták, hogy eladhatóak legyenek. A hűtőházban tartott termékeket hétfőn foglalta le a rendőrség.

Bűnszövetségben elkövetett, rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntettének kísérlete miatt indítványozta az ügyészség három gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyet a Székesfehérvári Járásbíróság el is rendelt. A döntés nem jogerős.

Két ercsi férfi és egy nő közel 2600 kilogramm fóliázott és lefagyasztott, külföldről származó marhahúsról az eredeti termékmegjelölést és a származást igazoló címkét eltávolította, a húsba - annak kiengedését követően - vizet és húslét fecskendezett, majd a terméket forgalomba hozatal céljából újracsomagolta. A csomagolást az eredetihez hasonló címkével látták el, azon a megnövelt súlyt feltüntették, majd a terméket visszafagyasztották.

A gyanúsítottak egyikének kft.-je kizárólag hűtőházi tevékenységre rendelkezett hatósági engedéllyel, mivel újracsomagolási engedélyét visszavonták.

Hétfőn a hűtőházban a rendőrség lefoglalta a hústermékeket. A három gyanúsítottal szemben azonos jellegű bűncselekmény miatt folyamatban van már büntetőeljárás. A bűncselekményt a büntető törvénykönyv egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.