Elítéli a Jobbik is a volt jobbikos akcióját Pásztor István ellen

Elítéli a Jobbik is a volt jobbikos akcióját Pásztor István ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A Jobbik a leghatározottabban elítéli azt a gyalázatos inzultust, amely az Országgyűlés alakuló ülésére vendégként érkező Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét érte - közölte a párt parlamenti frakciója nevében Szávay István, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének elnöke.

Szégyenletesnek, magyar hazafihoz méltatlannak tartja a Jobbik a Pásztor Istvánt ért támadást - mondta Szávay István, a párt képviselője. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az inzultust okozó Gaudi-Nagy Tamás nem tagja és már nem is képviselője a pártnak, és a Jobbik az általa szervezett rendezvényen történtekkel semmilyen közösséget nem vállal.

Ahogy arról a hvg.hu is beszámolt, a Kossuth téren tüntető volt országgyűlési képviselő, Gaudi-Nagy Tamás felhívására Jobbik-szimpatizánsok támadtak Pásztor Istvánra. A Vajdasági Magyarok Szövetségének elnöke épp átment a téren, amikor Gaudi-Nagy kiszúrta őt, és lehazaárulózta a feltehetően az alakuló ülésről távozó vajdasági politikust.

A volt országgyűlési képviselő felszólalására tüntetők szaladtak oda Pásztorhoz, elkezdték szidalmazni, lökdösni, és tudósítónk szerint le is köpték. Rendőröknek kellett megvédeniük.

A Jobbik Szávay István szerint ugyan számos kérdésben bírálta már a VMSZ és Pásztor István politikáját, ám a véleménynyilvánítás ezen módja számukra elfogadhatatlan és megengedhetetlen. Ezen álláspontjukról tájékoztatták Pásztor Istvánt is - tette hozzá a képviselő.

Pásztor István megtámadása a nemzet egysége ellen intézett támadás – közölte korábban Semjén Zsolt. A KDNP elnöke szerint "a felelőtlen elkövetők tettét – akár őrültek, akár provokátorok – mélységesen elítéljük. Méltatlan cselekedetükkel az egész nemzetet ütötték arcul". Később Mesterházy Attila, az MSZP elnöke is felháborítónak és példátlannak nevezte a történteket.