"Üzenjük Viktornak!" – Meghekkelték a Fidesz plakátjait Bajnaiék

"Üzenjük Viktornak!" – Meghekkelték a Fidesz plakátjait Bajnaiék

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az "Üzenjük Viktornak: tiszteletet a magyaroknak" feliratú plakáttal arra akarják rávenni Orbánt, hogy a Fidesz vegyen részt az Együtt-PM által kezdeményezett EP-választási vitán. Nyílt levelet is írtak a miniszterelnöknek. A sajtótájékoztató után megjelentek Orbán Viktor hívei, és leszedték a plakáton elhelyezett matricákat.

"Üzenjük Viktornak!" felirattal ragasztotta át a Fidesz egyik "Üzenjük Brüsszelnek: tiszteletet a magyaroknak!" szövegű, Orbán Viktort ábrázoló budai kampányplakátján a felirat első részét Karácsony Gergely szerda délelőtt. Az Együtt-PM politikusa egyúttal a KDNP és a Fidesz logóját az Együtt-PM logójával takarta el.

A volt képviselő elmondta: nyílt levelet is írt a kormányfőnek. Mind a plakát átragasztásával, mind pedig a nyílt levéllel arra akarja rávenni a miniszterelnököt, hogy a Fidesz politikusai vegyenek részt az Együtt-PM által kezdeményezett, az európai parlamenti választásról szóló vitán – közölte.

©

Karácsony Gergely azt mondta: a vitát a listát állító pártok között kezdeményezték, mert nem szeretnék, ha az állampolgárok még egyszer úgy szavaznának, hogy a pártok nem mutatták be és nem vetették össze a nyilvánosság előtt saját programjaikat. A vitáról szóló, korábbi egyeztetésen a Fidesz nem vett részt.

Karácsony Gergely kijelentette, ha a miniszterelnök az óriásplakátokon azt üzeni Brüsszelnek, hogy tiszteletet követel a magyaroknak, akkor az Együtt-PM azt üzeni neki, tisztelje meg a választókat azzal, hogy a Fidesz elküldi képviselőit a megbeszélésekre és részt vesz a május 23-ra tervezett vitán.

Másokat is megihletett a fideszes plakát
©

Hangsúlyozta, nem szeretnék megrongálni a plakátot, felirataikat könnyen el lehet távolítani.

"Ez Orbán Viktor plakátja!"

Kevéssel a sajtótájékoztató után két nő jelent meg a helyszínen. Egyikük azt mondta, hogy ez Orbán Viktor plakátja, majd leszedte az Együtt-PM felragasztott logóját. Kijelentették, nem járulnak hozzá, hogy képfelvétel készüljön róluk.

Mint arról beszámoltunk, a Fidesz "üzenjük Brüsszelnek" plakáttematikája megihlette az internet népét is. Számos vicces és kevésbé vicces változatot gyártottak, amelyekből itt láthat egy kis ízelítőt.