Nyomozás indult a 3-as metró alagútjában fotózkodó utasok miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi rendőrkapitánysága közérdekű üzem megzavarása bűntett alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el három férfi ellen, akik kedd éjszaka lemásztak a 3-as metró alagútjába – jelentette a Blikk.

Nyomozást rendelt el a rendőrség annak a három fiatal férfinak az ügyében, akik kedd éjszaka a 3-as metró alagútrendszerébe másztak le a Nyugati pályaudvari állomáson – írta a Blikk.

A fiatalok a megállótól 50-100 méterre sétáltak be a sötét alagútba, az érkező szerelvény vezetője pedig arra figyelt fel, hogy vakuvillanások vakítják el, és azonnal fékezni kezdett. A vezető kipattant, és azonnal kérte a feszültségmentesítést. Ezután megérkezett a műszaki ügyeletes, valamint a biztonsági szolgálat emberei, akik kikísérték a három részeg utast az alagútból – közölte a lap szerint a BKV.

A helyszínre rendőrök is érkeztek, majd a mentés után a műszaki ügyeletesek újra bejárták a pályát, hogy ellenőrizzék, senki nem tartózkodik már az alagútban. A rendkívüli helyzet több vonat menetrendjében is 15-20 perces késést okozott. A BKV az ügyben közérdekű üzem működésének megzavarása miatt feljelentést tett a tettesek ellen.

Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke azt mondta, a fiataloknak hatalmas szerencséjük volt, részben mert nem gázolta el őket a vonat, részben pedig azért, hogy a 850 voltos feszültség nem végzett velük. A pályának még a megközelítése is veszélyes, ha feszültség alatt van, a szakembereknek is speciális vizsgát kell tenniük arról, hogyan kell a sínek között közlekedni – tette hozzá.