Orbán Ráhel az apjához szervezett kirándulást a svájci iskolatársainak

Orbán Ráhel az apjához szervezett kirándulást a svájci iskolatársainak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Ráhel, a kormányfő lánya Budapesten látta vendégül svájci iskolatársait, még Orbán Viktorral is találkozhattak - írta a 444.hu a diákok Facebookon posztolt fotói alapján.

Budapesten látta vendégül svájci iskolatársait Orbán Ráhel – jelentette a 444.hu, amely szerint a különböző nemzetiségű diákokból álló csoport tagjai a Facebookon is dokumentálták a látogatást.

©

A fotókból kiderül, hogy december 22-én a parlamentbe is ellátogattak, és még Orbán Viktor is fogadta őket. Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője szerint “a szóban forgó diákcsoport hivatalos úton, a szokott eljárásrendben megkereste az Országgyűlés Hivatalát, hogy megtekinthessék a parlament épületét, illetve a koronát. Mivel a miniszterelnök abban az időben éppen az irodájában dolgozott, rövid időre csatlakozott a csoporthoz”.

Aznap este a portál egyik olvasója az Operaházban is kiszúrta Orbán Ráhelt, aki a Diótörő előadását a Királyi Páholyából nézte végig vendégeivel. A színpaddal szemben található díszpáholyba az Operaház sajtóosztálya szerint az “általános nemzetközileg bevett gyakorlat szerinti színházi protokoll” értelmében csak a köztársasági elnök, királyi családok leszármazottai és a kormányfő, annak családtagjai és vendégei foglalhatnak helyet.

Orbán Ráhel és vendégei az előadást végigpezsgőzték, amihez Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója személyesen asszisztált – fogalmazott a 444.hu az olvasói beszámoló alapján. Orbán Ráhel vendégei nemcsak a Királyi Páholyt, hanem az azzal összenyitható egyik szomszédos helyiséget, az úgynevezett testőrpáholyt is elfoglalták, az Operaház szerint az oda szóló jegyeket Orbán Ráhel kifizette.

Az ugyanakkor nem egyértelmű, hogy a Királyi Páholyban ugyanazok az iskolatársak voltak-e ott, akik napközben a Parlamentben találkoztak Orbán Viktorral – írta a beszámoló.