Nehéz az angolérettségi, IKEA-termékről is kaptak feladatot

Nehéz az angolérettségi, IKEA-termékről is kaptak feladatot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Euro Nyelvvizsga Központ egyik vizsgáztatója szerint legalább olyan nehéz az idei középszintű feladatsor, mint a tavalyi. Maláj családi cégről, IKEA-termékről és űrhajósról is kaptak szövegértési feladatot a diákok.

A középszintű angolérettségin a diákok kaptak szöveget egy maláj családi cégről, az IKEA egyik termékéről, az Apollo-programban részt vevő egyik űrhajósról is, valamint egy "hogyan írjunk bestsellert" szöveg is szerepel a feladatok között – értesült az Eduline.

Az Euro Nyelvvizsga Központ egyik vizsgáztatója szerint nehéz az idei angolérettségi, vannak benne kérdéses részek. Véleménye szerint a feladatsor legalább olyan nehéz, mint a tavalyi. Nem éri el a középfokú vizsga nehézségét, de azért megközelíti – tette hozzá.

©

Középszinten a szóbeli 180 perces, ebből az első rész, az olvasott szöveg értése 60 perc időtartamú, a második rész, a nyelvhelyesség feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. A szünet után a hallott szöveg megértését mérő feladat következik, végül az íráskészség 60 perc időtartamú feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán a fentebb felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő azonban sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.