szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Photoshop-katasztrófa” lett a 2017-es budapesti vizes világbajnokságoz tervezett plakátsorozat – véli a Vastagbőr blog szerzője, aki szerint Fábián István költő, tervező-grafikus munkáiról van szó. Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke korábban is dolgozott már vele. Fábián István tervezte például a 2006-os budapesti úszó-Eb kabalaállatát, egy pulit.

A blogon emlékeztetnek, hogy a 2017-es vizes vb rendezéséről szóló megállapodás aláírása óta az eredetileg tervezetthez képest megugrottak az uszodaépítés költségei, illetve az elsőként bemutatott kabala, a fehér puli is botrányos volt. A szerző szerint ebbe a sorba illeszkednek a világbajnoksághoz tervezett plakátok is, amelyeket Fábián István készített.

A Tékozló Homár blog 2006-os posztjára hivatkozva a Vastagbőr azt írja: Fábián István tervezte a 2006-os budapesti úszó-Eb kabalaállatát, az is puli volt. A 2012-es labdarúgó-Eb-re kidolgozott magyar pályázatban a változatosság kedvéért egy puli volt a kabalaállat, ami pont ugyanúgy nézett ki, mint a hat évvel ezelőtti kutya.

Fábián István tervezte a 2017 vizes vb egyik első plakátját is, azon nagy meglepetésre egy fehér puli ugrándozik két lábon, méghozzá az a puli, amelyet végül elkaszáltak. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke tavaly augusztusban az ATV-ben elismerte, hogy a fehér pulira nem volt pályázat, és azt mondta akkor, hogy a figurát "baráti szívességből" készítették a szövetségnek.

A puli mellett ugyancsaj Fábián István tervezte a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába beválasztott úszóknak adott szobrot.

A blogon megjegyzik azt is, hogy a 2017-es plakátokon olvasható “swimphony” szlogen már létezett korábban.

Emellett a sportesemény teljes arculatát egyébként egy harmadéves grafikus hallgató is megtervezte, iskolai feladatként – tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Libération – Az SZFE az orbáni cezarománia útjában áll

Libération – Az SZFE az orbáni cezarománia útjában áll

Közúti veszélyeztetésért felelhet az M1-es közepén büntetésből „leparkóló” autós

Közúti veszélyeztetésért felelhet az M1-es közepén büntetésből „leparkóló” autós

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra