Belebukhat a választási vereségbe a dunaújvárosi MSZP vezetése

Belebukhat a választási vereségbe a dunaújvárosi MSZP vezetése

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lemondatná Tóbiás József az MSZP dunaújvárosi szervezetének vezetését, miután a szocialisták csak negyedikek lettek a DK és a Jobbik mögött a vasárnapi önkormányzati választáson. Az MSZP elnöke szerint a vereség ellenére van esély a Fidesz leváltására.

"Szervezetileg hibáztunk. Hagytuk, bízva a helyi demokráciában, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről. Sajnos, ki kell mondjuk, hogy a választók szempontjából  rossz döntést hoztak" – írta közleményében Tóbiás József, az MSZP elnöke a dunaújvárosi önkormányzati választás után, ahol a fideszes Lassingleitner Fruzsina nyert. Ami ennél is fájóbb a szocialistáknak, hogy az MSZP csak a negyedik lett, a DK és a Jobbik mögött.

Tóbiás szerint a vasárnapi  kudarc tanulsága, hogy "az egyéni érdekek nem írhatják felül az állampolgárok érdekeit". Egyúttal lemondásra kérte fel az MSZP dunaújvárosi szervezetének elnökét, mert Tóbiás szerint "rossz döntést hoztak".

Az MSZP elnöke azt írja, együtt kell működni a demokratikus erőkkel, és meg kell teremteni a társadalmi koalíciót. "Mindenütt a legjobb jelöltet kell kiválasztani, nem a helyi elitekre bízva a kiválasztás folyamatát, hanem a társadalmi akaratot tiszteletben tartva."

Tóbiás szerint a dunaújvárosi választás másik nagy tanulsága, hogy „világosan látszik, hogy a társadalom többségének elege van a Fideszből, a demokratikus erők leválthatják a Fideszt a legalkalmasabb jelölt mellé állva. Ez a remény tegnap nem tudott valósággá válni, mert nem volt ilyen jelölt. Ugyanakkor látszik, hogy van esély a változásra.”

Egyértelműen vezet a Fidesz Dunaújvárosban

Vezet a Fidesz jelöltje a dunaújvárosi önkormányzati választáson, annak ellenére, hogy a választást azért kellett kiírni, mert gyilkossággal vádolják a kormánypárt korábbi képviselőjét, aki ezért mondott le mandátumáról. Jelenleg úgy néz ki, hogy az összefogás is kevés lett volna.

Hozzászólások