Magyar Putyin-várók: 1956 "sajnálatos esemény" volt - videó

Magyar Putyin-várók: 1956 "sajnálatos esemény" volt - videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A népszerű és meghatározó Honfoglalás 2000 egyesület és a Vlagyimir Putyin Baráti Kör egy petícióval és négy emberrel fejezte ki szeretetteljes rajongását az orosz elnök iránt. Hóban-fagyban, a követség előtt. Videó.

"Helyes, szimpatikus, reális, aranyos" – így jellemzik Vlagyimir Putyint a Honfoglalás 2000 egyesület tagjai, akik a zord idő ellenére is kifejezték rajongásukat az orosz elnök iránt az orosz nagykövetség előtt.

Szilvásy György, az egyesület elnöke azt nyilatkozta, "sajnálatos esemény" volt, hogy a Szovjetunió beavatkozott 1956-ban, míg az Egyesült Államok ugyanekkor "csak uszított, majd cserbenhagyta a magyarokat", és nem tett semmit. Az oroszok ezzel szemben "helytelenül ítélték meg a magyar forradalmat, de olyan világpolitikai helyzet volt akkor, hogy nem lehetett Magyarországot, ezt a felvonulási területet az oroszoknak akkor átadni, mondjuk a nyugatnak" – magyarázta.

A Honfoglalás 2000 egyesület és a Vlagyimir Putyin Baráti Kör két levelet is átadott a követség dolgozóinak: egyet a követségnek és egyet Putyin elnöknek szántak.

Hozzászólások