szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pilisi Parkerdő Zrt. szerint jobb megoldás, ha a kirándulók egyszerűen haza viszik a szemetüket. Arról még nem nyilatkozott az erdészet, hogy mi lesz a hulladékkal, ha trehányak az emberek.

Az erdő nem szeméttároló

- címmel jelent meg egy hír a II. kerületi önkormányzat honlapján. A cikk szerint a Pilisi Parkerdő Zrt. megfontolja az erdei szeméttárolók fokozatos megszüntetésének lehetőségeit, mert álláspontjuk szerint jobb, ha a kirándulók elviszik magukkal az erdőbe bevitt szemetet.

Az erdészet szerint napi problémát okoz az erdészetnek az erdei letelepedők, pihenőhelyek mellett kialakított hulladékgyűjtők fenntartása.

Másrészt a szemétgyűjtők rendszeres ürítése nem olcsó, nem beszélve a kukátat körbejáró szállítójárművek üzemanyagfogyasztásáról, ami ellentétes a környezetbarát erdőfenntartással. Az erdészetnél úgy gondolják, hogy ha a hulladék nem maradna az erdőben, akkor pénzt és energiát lehetne megspórolni.

©

Az erdei hulladékgyűjtők megszüntetését fokozatosan képzelik el: az utaktól távolabb eső, ritkábban látogatott helyszíneken kezdik el és a forgalmasabb, sűrűbben látogatott pihenő- és letelepedőhelyek környékén érne véget.

Az új szemlélet bevezetésén már más erdészetek is gondolkodnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!