Leköcsögözte az MSZP-s képviselő Gaskó Istvánt

Leköcsögözte az MSZP-s képviselő Gaskó Istvánt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Akkor is leírom, ekkora köcsögöt régen láttam!" - kommentálta az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó Gaskó István ATV-s interjúját.

Mint arról beszámoltunk, Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a Liga Szakszervezetek volt vezetője milliókért vásárolt berendezési tárgyakat az irodájába, többek között 320 ezerért egy faliórát, függönyöket közel 6 millóért és egyedi tárgyalóasztalokat 7 millió forintért. Gaskó a hírről beszámoló Blikknek azt mondta, szerinte még így is szerény volt a bútorzat, de szerinte "ez dukál" egy országos szintű érdekvédelmi szervezetnek.

Gaskót ezután az ATV Start című műsorában is megkérdezték erről az ügyről, amelyről Gaskó azt mondta, 2007-2008-ban a Liga Szakszervezetek Ajtósi Dürer sori épületére összesen több százmillió forintot költöttek, ezért az nem igaz, hogy 50 milliót költött az irodájára.

Gaskó kifejtette, hogy a szakszervezeti tagok mindig helybenhagyták a költéseket, amiket eléjük tártak, a 320 ezres falióráról pedig azt mondta:

Ez nem drága, ez a legolcsóbb falióra ebben a kategóriában.

Arra, hogy a műsorvezető Krug Emília hozzátette, neki ötezres faliórája van otthon, Gaskó annyit reagált: "Ez a maga problémája, majd lesz egyszer másik". Gaskó a függönyök áráról azt mondta, egy háromszintes épület minden szobájának befüggönyözése igenis 6 millióba kerül. A volt szakszervezeti vezető azt is mondta, amikor nem választották újra, akkor elfogadták az elmúlt öt év pénzügyi beszámolóit is.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő ezen annyira felhúzta magát, hogy a Facebook-oldalára kiposztolta az ATV cikkét, amelyhez csak annyit írt:

Akkor is leírom, ekkora köcsögöt régen láttam!

Hozzászólások