Cserbenhagyott epilepsziás terhes nő: a kórház mossa kezeit

Cserbenhagyott epilepsziás terhes nő: a kórház mossa kezeit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Mindenki tudja, hogy nem a főbejáraton kell éjjel bemenni a kórházba, mondja a dél-pesti Jahn Ferenc Kórház a cserbenhagyós esetre reagálva. A biztonsági őr feljegyzést készített, a kórház lefolytatta a vizsgálatot, minden rendben volt.

Reagált a Jahn Ferenc Kórház az epilepsziás rohamot kapott terhes nő esetére. A kórház állítja, évek óta a mentőporta áll nyitva 23 és hajnali 4 óra között, a főbejárat nem a sürgős esetek fogadására. Ezt tájékoztatók kihelyezésével ismertette a kórház a nagyvilággal. A kórház szerint nem igaz, hogy a portás aludt. "A biztonsági őr a szolgálati naplóban feljegyzést készített az eseményről, és az alkalmazott járőrellenőrző-pontok is igazolják a biztonsági szolgálat szabályszerű működését" – mindazonáltal az őr a könyvelés mellett nem úgy tűnt, hogy más módon előre mozdította volna a helyzet kezelését. A kórház mindenre kiterjedő vizsgálatot kezdeményezett, "amely után megállapítható, hogy veszélyeztető, illetve kórházi kezelést indokló állapot gyanúja nem merült fel". "Sajnálatos módon megállapítható továbbá, hogy egy ismert epilepsziás beteg esetében epilepsziás roham bármikor bekövetkezhet."

Csütörtökre virradó éjjel egy taxi érkezett a kórház kapujához, amelybe be akart szállni egy terhes nő, de epilepsziás rohamot kapott, számolt be az MNO. A taxis nem tudott bejutni a kórházba a főbejáraton, az zárva volt, de akkor sem jött ki senki, amikor a taxis a dudát nyomta és az ajtót rugdosta. Végül egy odagördülő BKV-busz segítségével tudtak bejutni a kórházba, és kapott segítséget az epilepsziás nő, húsz perc után.

Hozzászólások