Házkutatást tartottak Ferihegyen a Celebinél, majd több embert bevittek

Házkutatást tartottak Ferihegyen a Celebinél, majd több embert bevittek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzet információi szerint nemcsak a Celebinél vettek őrizetbe embereket, hanem az ügyben érintett taxitársaság egyik menedzserét is.

Házkutatást tartott a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság a repülőgépek földi kiszolgálását ellátó török cégnél, a Celebinél. Őrizetbe vették a gazdasági igazgatót, a beszerzési vezetőt és a társaság főkönyvelőjét – értesült a Magyar Nemzet.  

A lap úgy tudja: most nem az állami tulajdonú Malév Ground Handlinggel való kartellezés gyanúja miatt razziáztak a hatóságok, más ügyről van szó.

A Celebi egy taxitársasággal szerződött arra vonatkozóan, hogy munkatársaikat szállítsa éjjel, amikor már nem jár a BKV. A feladatot a taxicég havonta hatmillió forintért vállalta, de a gyanú szerint a Celebinek az üzletet lebonyolító gazdasági vezetői visszakaptak pénzt a taxitársaságtól a megbízásért cserébe. Az összeg állítólag elérte a szerződésben foglalt megbízási díj harminc százalékát. Ha ez igaz, a cég emberei a trükkös üzlettel megkárosíthatták saját munkaadójukat – olvasható a cikkben.

Az Országos Rendőr-főkapitányság egyelőre nem adott választ a lapnak az üggyel kapcsolatban feltett kérdésekre.

A Magyar Nemzet úgy értesült: az érintett taxitársaság értékesítési menedzserét is őrizetbe vették az akcióban.

Arról nincs információ, kinek a bejelentésére kezdték el vizsgálni a Celebi és a taxitársaság együttműködését.

A lap megkereste az ügyben az érintett vállalkozásokat, de szombat estig egyik helyről sem érkezett reakció.