Szekszárdi ügy: a rosszul sikerült közlemény miatt felmentették az MSZP sajtófőnökét

Szekszárdi ügy: a rosszul sikerült közlemény miatt felmentették az MSZP sajtófőnökét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nyakó István nem szépen reagálta le, hogy Gréczy Zsolt DK-szóvivő beperli az MSZP szekszárdi szervezetét, amiért az azt terjeszti róla, fideszesekkel találkozott egy pincészetben. Molnár Gyula pártelnök pár órán belül lépett.

Molnár Gyula MSZP-elnök kedd este, a Facebookon jelentette be, felmenti a munkavégzés alól a mai, "átgondolatlanul kiadott rossz stílusú közlemény" felelősét. Bár nem nevezte meg, megtudtuk, Nyakó Istvánt, az MSZP sajtófőnökét mentette fel.

Molnár azzal érvelt, az Orbán-kormány leváltása a cél, amelyet szövetségben érhetnek el, szövetséget kötni pedig csak jóhiszeműen lehet. Szerinte ez a bizalom és jóhiszeműség sérült egy helyi vita kapcsán ma a közleménnyel.

A délutáni közleményt szó szerint idézzük:

Reagálás Gréczy Zsolt feljelentésére: foglalkozzunk inkább Orbán leváltásával!

Ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására. Ám az MSZP ilyet soha nem tett.

Ha azonban Gréczy úr úgy érzi, hogy az ő szava nem elég, és bírói döntés kell arról, hogy soha nem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta - a bíróság dönteni fog.

Kiadó: MSZP Országos Központ

Az ügy előzménye, hogy a szekszárdi MSZP-elnök ismerőse látta, amint Gréczy Zsolt DK-szóvivő pénteken egy Mercedessel megérkezik Szekszárdra, majd együtt indul a Heinmann Pincészet felé Horváth István volt polgármester, jelenlegi államtitkár és Horváth Kálmán kormányhivatal-vezetővel. Ezt megírta az MSZP közeli civilhetes.net, és megjelent a helyi szocialisták Facebook-oldalán is. Gréczy cáfolta a találkozót, azt mondta, tanúi vannak rá, hogy Budapesten volt péntek délután, és beperli a helyi MSZP-t. A szocialisták helyi elnöke viszont fenntartja állítását. Emiatt az ügy miatt kerestük az MSZP elnökét, de erre nem reagált.

Hozzászólások