Bakondi szürreális magyarázatot adott arra, miért lehetett összefesteni a TEK páncélosát

Bakondi szürreális magyarázatot adott arra, miért lehetett összefesteni a TEK páncélosát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnöki főtanácsadó szerint "sajnos egyesek esetleg ebből viccet csinálnak".

A magyar hatóságok mindent megtesznek a lakosság védelme érdekében: a rendőrség, a Terrorelhárító Központ (TEK) és a honvédség rejtett és nyílt eszközökkel garantálja a karácsonyi vásárok és más rendezvények biztonságát – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója budapesti sajtótájékoztatóján.

Bakondi György úgy fogalmazott, Magyarország változatlan belbiztonsági helyzete alapján nyugodtan kívánhat minden magyar családnak békés, boldog ünnepeket. Európa biztonsági helyzete ugyanakkor sokat romlott szerinte a közelmúltban, amiért elsősorban a migrációs hullámmal érkezett veszélyes személyek, a muszlim fiatalok radikalizálódó csoportjai, valamint az Iszlám Állam harcokra kiképzett, a kontinensre visszatérő katonái okolhatók.

A békés karácsony gondolata – magyarázta – a 2015-ben kezdődött migrációs hullámot követően került veszélybe, azt ugyanis eddig 27 súlyos terrortámadás követte 330 halálos áldozattal és 1300 sérülttel. Emiatt szerinte sokat romlott az emberek szubjektív biztonságérzete.

Az európai hatóságok számos speciális intézkedést vezettek be az ünnepi rendezvények biztosítására, a karácsonyi vásárok környékét például betonkockákkal zárják le, fellépésük azonban olykor sikertelen maradt. Erre példaként a tavaly karácsonyi berlini kamionos támadást hozta.

Bakondi nem ment el szó nélkül amellett sem, hogy – amint megírtuk – a TEK Vörösmarty téren álló egyik páncélos járművét valaki piros festékkel fújta le. Az erre vonatkozó kérdésre közölte: az eset váltásidőben történt, a terrorelhárítóknak pedig nem a csapatszállítójuk, hanem a karácsonyi vásáron tartózkodók védelme a feladata.

"Sajnos egyesek esetleg ebből viccet csinálnak" – tette hozzá.

Hozzászólások