Havi másfél millió lakáskiadásból a képviselői fizu mellé?

Havi másfél millió lakáskiadásból a képviselői fizu mellé?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
nyüzsi

Nem rossz!

Ha próbált már valaki egyvégtében átnyálazni csaknem kétszáz képviselői vagyonnyilatkozatot (vagy akár kevesebbet), akkor pontosan ismeri a művelet monotonitását, kikeres, kattint, megnyit, jegyzetel és így tovább elölről, az ember csak ritkán kapja fel a fejét egy-egy nagyobb vagy színesebb vagyonelemre: pótos ifára, motorcsónakra.

Ezt tettük mi is a múlt héten közzétett friss dokumentumokkal, amikor egy meglepőnek tűnő adat jött szembe a fideszes Hadházy Sándor bevallásában: a nem különösebben vagyonos, képviselői megbízásán túl más tisztséget nem is viselő politikusnak havi 1,4 milliós bevétele származik ingatlankiadásból. Ez önmagában nem lenne furcsa, ha házak, lakások garmadája lenne a nevén, de nincs: az egykori visegrádi polgármester ugyanis csak egy (a fotók alapján nem is különösebben jó állapotú) 128 nm-es visegrádi családi házat és egy 90 nm-es kiskunhalasi ház negyedét tüntette fel a bevallásban – az utóbbiban azonban idős édesapja lakik rögtönzött nyomozásunk szerint.

©

De akkor miből lehet az akár visegrádi vár bérleti díjának is beillő bevétele? – morfondíroztunk, miután egy napig semmilyen formában nem sikerült elérnünk a képviselőt. Hadházy Sándor végül mégis visszahívta munkatársunkat és viszonylag prózai magyarázatot adott az ellentmondásra: nem havonta, hanem évente kap 1,4 milliót a visegrádi háza kiadásáért, csak elrontotta a nyilatkozatot.

Már megint – tesszük hozzá, hiszen tavalyi bevallásában, amelybe ugyanúgy beírta az ingatlankiadást, szintén tekintélyes summát, havi 960 ezer forintot szerepeltetett, az évi 960 ezer helyett. Mindkettőre most jött rá, de azt ígérte, kijavítja a hibát.

Igazán semmiség. Pláne, hogy eddig ahhoz szoktunk hozzá, hogy az összeget (vagy a négyzetmétert) valahogy mindig lefelé korrigálva rontják el a képviselők.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Hozzászólások