Összefogást sürget az Együtt, és savazza az ellenzéki pártokat

Összefogást sürget az Együtt, és savazza az ellenzéki pártokat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Megfújta a harci kürtöket az Együtt, a párt szerint a lehető legszélesebb ellenzéki koordinálásra van szükség, és a legesélyesebb ellenzéki jelölt nem feltétlenül a legerősebb ellenzéki párt jelöltje. Az Együtt ugyanakkor erősen támad egyes ellenzéki pártokat.

Harcias 12 pontot rakott össze az Együtt az ellenzéki összefogás érdekében. A párt úgy látja, Hódmezővásárhely után koordinálni kell az ellenzéki erőknek, aki nem ezt teszi, az rontja a Fidesz leváltásának esélyeit. A pártok között nincs teljes vagy széles körű megállapodás, pedig az összellenzéki győzelem esélyét kell most figyelembe venni. Az egyéni választókerületekben nem a legerősebb párt jelöltje feltétlenül a legesélyesebb ellenzéki jelölt, hanem az, akit a többi párt szavazói a leginkább elfogadnak.

Aki nem vagy csak pár helyen működik együtt, vagy egyéni jelöltjeivel szétforgácsolja az ellenzék erejét, a Fideszt segíti. Aki pedig arról beszél, hogy már megállapodott a koordinálásról, vagy önállóan képes legyőzni a Fideszt: hazudik.

Hozzászólások