Ürülékükben tocsogó 19 kölyökkutyát mentettek egy olasz csomagtartójából

Ürülékükben tocsogó 19 kölyökkutyát mentettek egy olasz csomagtartójából

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Magyar szaporítóktól származó, az olasz piacra szánt kölyökkutyákat csempésző férfire csaptak le a Zala megyei rendőrök. Az állatok alig pár hetesek, többnek még a foga sem bújt ki. Az állatvédők szerint valószínűleg nem először bukott le, de ezek szerint gond nélkül jött az újabb kör kiskutyáért Magyarországra, hiszen nálunk még megfelelően betartatott állatvédelmi törvény sincs.

A lenti rendőröknek lett gyanús hétfőn délelőtt Tornyiszentmiklóson egy Alfa Romeo típusú gépkocsi, ezért megállították ellenőrizni. A járőrök a csomagtérben 19 puli jellegű, pár hetes kutyakölyköt találtak. A sofőrt, egy 26 éves olasz állampolgárságú férfit előállították, és állatkínzás gyanúja miatt hallgatták ki.

A férfi a valószínűleg szaporítótól származó kutyákat Magyarországon vásárolta, és Olaszországban akarta továbbértékesíteni – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök szerint a kölyköknek sem állategészségügyi kiskönyve, sem egyedi jelölése nem volt, ivóvíz és élelem nélkül, teljesen összezsúfolták őket a csomagtartóban. Az állatvédők szerint a kis állatok tocsogtak saját ürülékükben, valószínűleg közülük több is beteg, így parvogyanúsak, állatorvoshoz rohangálnak velük a mentésben részt vevő szervezetek. Van köztük olyan, amelyiknek még a foga is csak most bújik elő.

Információik szerint lehetséges, hogy a csempész ugyanaz, mint akit már korábban is elkaptak szintén embertelen körülmények közt szállított kiskutyákkal alig pár hónapja.

A mentésben részt vevő szervezetek: Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány , Állatmentő Sereg, Járőszolgálat Állatvédelmi Zala, Állatvédők Vasi Egyesülete, Vahur Állatvédő Egyesület Ajka, Uszkàrokèrt Állat és Természetvédelmi Egyesület, Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület.

©
Hozzászólások