Túlélték a balesetet a készenléti rendőrök, aztán megbírságolták őket

Túlélték a balesetet a készenléti rendőrök, aztán megbírságolták őket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

20-20 ezer forint bírságot szabott ki a rendőrség 17 készenléti rendőrre, akik túléltek egy balesetet, amelyben a buszuk sofőrje és egy társuk meghalt, tizenöten pedig megsérültek.

A baleset még tavaly októberben történt az M5-ös autópályán. A határ őrzéséből, Kelebiáról hazafelé tartó készenléti rendőröket szállító autóbusz Kecskemétnél belerohant az előttük haladó kamion pótkocsijába. A sofőr és egy rendőr életét vesztette, hárman súlyosan, tizenketten könnyebben sérültek meg.

Kilenc hónappal a baleset után a túlélő határvadászoknak levelet küldött a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, amelyben közölték velük: mivel a buszon utazás közben nem volt bekapcsolva a biztonsági övük, 20 ezer forint bírságot kell fizetniük.

A hírt a Bors tette közzé, s az RTL Klub Híradója járt utána. A stábbal a rendőrség azt közölte, hogy 17 esetben szabtak ki bírságot, egy eljárásban pedig még nem született döntés. A magyarázat szerint a főkapitányság törvényesen járt el, mert a büntetések kiszabásánál nincs mód mérlegelésre.

Hozzászólások