Vona Gábor saját magának csinál PR-t: vlogger lesz

Vona Gábor saját magának csinál PR-t: vlogger lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pártpolitikával felhagyott, a Jobbiknak semmilyen jogcímen sem számláz Vona Gábor, helyette új megélhetést próbál építeni. Divatos szóval influenszer lesz a közösségi médiában – mondta el a volt pártelnök a HVG-nek. Magyarán saját gyártású videósorozattal akar továbbra is részt vállalni a hazai közélet alakításából.

„Vlogger leszek. A vlog számomra nem cél, hanem eszköz arra, hogy megmutassam magam, a gondolataimat, az elképzeléseimet” – nyilatkozta a hét elején a HVG-nek Vona Gábor. Elmondta: nagyon pici stábbal, lényegében két munkatárssal vág neki ennek a feladatnak. A Jobbik volt első embere azt reméli, középtávon ebből építhet magának megélhetést. Addig még eltartják a NER médiája ellen sorra nyert sajtóperek.

A vlogról kedden egy sajtóbeszélgetésen is beszélt Vona. Ahogy mondta, megérteni és a nézőkkel megértetni akarja Magyarországot. Célja megtalálni a reményt az általános reménytelenségben. Brandet épít, "azt nem ígérem, hogy megváltom a világot", abban sem biztos, hogy diadalmenet lesz. Közösségi és üzleti támogatásokból tartaná fenn a vlogját.

Az első bejelenkezése még inkább politikai hangvételű lesz, de pártpolitikával nem akar foglalkozni. Provokatív témákat ígért, érdekli például a cigánykérdés, és van mondanivalója a jövőjükről. „Ezt felvállalom, büszke vagyok rá, de az egészet nem bánom” – utalt arra a változásra, amelyen ennek a témának a megítélésében keresztülment. Szerinte végig kellett mennie ezen a változáson, hiszen mindez hozzájárult ahhoz, aki és amilyen most.

Vona Gábor azt tervezi, hogy cigánytelepre is elmegy, ahol a Jobbik elnökeként csak erősebb kísérettel jelenhetett volna meg. Most viszont vloggerként érkezik. Úgy látja, a cigányságot politikai alapon megszervezte a Fidesz a kulcsszemélyek „megvásárlásával”, beszervezésével, így mint egy közösséget, egészben tudja mozgatni. Eközben a cigányság helyzete nem javult.

Vlogján G. Fodor Gáborral is leülne vitázni. Heti egyszer, 6-8 percben jelentkezik majd be.

Vona Gábor a HVG-nek az április vereség okairól, a Simicskához fűződő kapcsolatáról, a Jobbik kampányköltéseiről és jövőjéről is hosszan beszélt. Az interjút a csütörtöki lapszámban olvashatják.

Hozzászólások