szerző:
hvg.hu

Ilyen az, amikor nincs kultúrharc: átáll a Századvég című konzervatív folyóirat a kormány támogatására, ezért lecserélték az eddigi vezetőket, szerkesztőséget, értesült az Index. Az utolsó kiadvány egyik tanulmánya pedig olyannyira sok volt a kormánypárti Századvég Alapítványnak, hogy bevonják a lapszámokat.

Bár a Fidesz kultúrpolitikusa, L. Simon László szerint nincs kultúrharc, a kormány nem szól bele az alkotók munkájába, történnek azért változások. A Kommentár című konzervatív folyóirat után most a Századvég című lapnál is lecserélte a teljes vezetőséget a tulajdonos, amely a kormányközeli Századvég Alapítvány, értesült az Index.

A volt főszerkesztő Demeter Tamást az Alapítvány vezetője, Barthel-Rúzsa Zsolt informálta elbocsátásáról, és kirúgták a négyfős szerkesztőséget is. A hírre a szerkesztőbizottság fele is lemondott. Barthel-Rúzsa szerint a lap ezentúl a kormány irányvonalát kell támogassa.

Az intézkedés mellett egyben be is vonták az utolsó lapszámot, a 88. szám témája a járadék volt, és az ebben szereplő Bod Péter Ákos-tanulmány csapta ki bizonyos körökben a biztosítékot a cikk szerint. Ezt a lapszámot el is távolították a Századvég lap oldaláról, ahol most a humorral foglalkozó 87. szám ajánlója virít.

Bod Péter Ákost elértük, elmondta, mi lehetett a baj az írásával.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vitathatatlanul ez az év egyik legizgalmasabb androidos telefonja

Vitathatatlanul ez az év egyik legizgalmasabb androidos telefonja

Busz és kisbusz ütközött, többen megsérültek

Busz és kisbusz ütközött, többen megsérültek

Tordai rémhírterjesztésért feljelenti Kövér Lászlót

Tordai rémhírterjesztésért feljelenti Kövér Lászlót

Hivatalos: januártól emelkednek a nyugdíjak

Hivatalos: januártól emelkednek a nyugdíjak

Adventi irodalmi naptár - december 14.

Adventi irodalmi naptár - december 14.

Többször is könnygázt vetettek be a Kossuth téren a rendőrök

Többször is könnygázt vetettek be a Kossuth téren a rendőrök