szerző:
hvg.hu

A Lungo Drom elnöke hosszasan beszélt a Magyar Hírlapnak a jelentés szerinte valós problémáiról.

A fideszes parlamenti képviselő, Farkas Flórián is elmondta a maga verzióját a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban, méghozzá a Magyar Hírlapnak. A Lungo Drom elnöke szerint a jelentés azért is problémás, mert eleve fércmunkáról van szó, amely nem ad valós képet a hazai cigányság helyzetéről, sőt: Farkas szerint a dokumentum egyenesen

veszélyezteti a magyarországi cigányság felzárkózását.

Farkas szerint a jelentést csalással fogadták el, illetve hamis állításokat fogalmaz meg Magyarországgal szemben. A fideszes képvislő szerint azért is problémás a jelentés, mert Sargentiniék a Lungo Dromot, amely a hazai cigányság képviseletét ellátó legnagyobb szervezet, meg sem keresték.

Hiszen akkor talán az is kiderülhetett volna, hogy Magyarország, illetve demokratikus módon újraválasztott kormánya elkötelezett a rasszizmus, a romaellenesség és a gyűlöletkeltés ellen

– fejtette ki a képviselő.

Farkas Flórián szerint ezután a kormánypárt eredményeire koncentrál: a felzárkózáspolitika eredményes, hátrányos helyzetű cigány és nem cigány emberek százezrei jutottak ismét munkához, illetve egyre több cigány fiatal szerez érettségit, diplomát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Így zajlik a süketek párbeszéde a Brexitről

Így zajlik a süketek párbeszéde a Brexitről

Tizenhat helikoptert vásárolt a honvédség

Tizenhat helikoptert vásárolt a honvédség

Megzakkant a mémgyár, összehozta Mészáros 2rule-ját a túlórával

Megzakkant a mémgyár, összehozta Mészáros 2rule-ját a túlórával

400-600 ezer forintra büntette Kövér az akciózó ellenzékieket

400-600 ezer forintra büntette Kövér az akciózó ellenzékieket

A sötétben járó gonosz ilyenkor a legerősebb

A sötétben járó gonosz ilyenkor a legerősebb

20 centi hó is eshet délen a hétvégén

20 centi hó is eshet délen a hétvégén