szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány beígérte ugyan az emelést, de augusztusban a fideszesek el sem mentek az erről szóló parlamenti ülésre.

Az ápolási díj emelésért tüntetett pénteken délután a Kossuth téren a Csak Együtt Van Esély (CSEVE) csoport, a Lépjünk, hogy léphessenek és az aHang Platform.

A jelenlévők molinóin az volt olvasható, hogy ápolási díj helyett minimálbért követelnek azoknak, akik beteg hozzátartozójukat ápolják, jelenleg ugyanis Magyarországon körülbelül 50 ezren ápolják otthon folyamatosan tartósan beteg vagy sérült hozzátartozójukat, amiért a legtöbben mindössze 29-44 ezer forint közötti összeget kapnak havonta. Aki teljesen mozgásképtelen embert ápol, az is csak 52 ezer forintot kap.

©

A tüntetésen részt vevők azonnali 50 ezer forintos emelést követeltek, amennyiben pedig ez nem történik meg, úgy október 26-ára ismét tüntetést szerveznek.

©

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyébként éppen pénteken közölte, hogy "kedvező változás várható a közeljövőben" az ápolási díjjal kapcsolatban, bár az ellenzék által kezdeményezett, ezzel kapcsolatos parlamenti ülést éppen a fideszes képviselők bojkottálták.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Kádár-rezsim drogügyleteiről készül dokumentumfilm

A Kádár-rezsim drogügyleteiről készül dokumentumfilm

A nyugdíjasok elszegényedését hozta az elmúlt évtized

A nyugdíjasok elszegényedését hozta az elmúlt évtized

A koronavírus-járvány ajándéka: a csend

A koronavírus-járvány ajándéka: a csend