szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Négy napja kiléptek az LMP-ből, de most törvénymódosító javaslatot nyújtottak be a párt nevében.

Különös törvénymódosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek szerdán az LMP frakciójának két, hétfőn kilépett képviselője.

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs indítványának nem a tartalma különös – az Budapesttől néhány száz kilométerre nyugatra valószínűleg minden gond nélkül átmenne a jogalkotókon, egyebek mellett ugyanis arról szól, hogy öt évre zárják ki a közbeszerzésekből azt a céget, illetve a tulajdonosát, amely vagy aki az ajánlattevő (például egy állami vállalat) vezetőjének vagy kormány bármely tagjának a mindenkori nyugdíjminimum összegét meghaladó ingyenes juttatást biztosít –, hanem, mert az indoklásában az áll, hogy „az LMP javaslatot tesz a nyilvánvaló összeférhetetlenségi helyzetek szigorításokra”.

Mivel a javaslat október 4-én, vagyis kilépésük után három nappal kelt, két dolog történhetett

  •           Szél és Szabó elfelejtette, hogy kilépett az LMP-ből
  •          a hétfő óta független képviselők még korábban, LMP-sként dolgozták ki a javaslatot, csak ennek nyomait elfelejtették kigyomlálni a szövegből.

A vicces rejtély megfejtéséhez felhívtuk Szabó Szabolcsot, aki nevetve ismerte el, pontosabban döbbent rá, hogy a miniszterelnök magánrepülős útjainak hírére még múlt héten előkészített, és az LMP-frakció szakértői által vasárnap véglegesített tervezetben valóban bent felejtették az LMP-t.

©

 

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs indítványa – nyilván nem függetlenül attól, hogy az Átlátszó cikke és fotói szerint Adrián jachtozgató Mészáros Lőrinc társaságában szelte a habokat Homolya Róbert MÁV-vezér is – a közbeszerzési szabályok szigorítása mellett azt is kezdeményezi, hogy a köztulajdonban álló gazdasági társaságok vezető tisztviselői is tegyenek az országgyűlési képviselőkkel azonos tartalmú, nyilvános vagyonnyilatkozatot, a hivatali minőségben elfogadható juttatás mértékét pedig a jelenlegi egyhavi – közel egymillió forintos – tiszteletdíjról szállítsák le a mindenkori öregségi nyugdíjminimumra, azaz 28.500 forintra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az amerikai szenátus megszavazta Amy Coney Barrett alkotmánybíró jelöltségét

Az amerikai szenátus megszavazta Amy Coney Barrett alkotmánybíró jelöltségét

Buszra és autókra döntött fát egy betonkeverő Budapesten

Buszra és autókra döntött fát egy betonkeverő Budapesten

Orbán koronavírustesztjéről kérdeztünk, semmitmondó választ kaptunk a sajtófőnökétől

Orbán koronavírustesztjéről kérdeztünk, semmitmondó választ kaptunk a sajtófőnökétől