szerző:
hvg.hu

Alighogy a 444 megírta, heteken belül Mészáros Lőrinchez vándorol minden Vajna-tulajdon, a filmügyi biztos Twitter-oldalán különös bejegyzést tett közzé.

Csürtökön publikált terjedelmes cikket arról a 444, hogy a jelenleg Andy Vajna tulajdonában álló TV2, valamint a Lapcom Zrt. kiadócég (benne a Borssal, a Kisalföld és Délmagyarország lapokkal), hamarosan a felcsúti vállalkozóhoz, Mészáros Lőrinchez vándorol át. A filmügyi biztosnak pedig – az országossá vált Rádió 1-et leszámítva – semmi nem marad a kezében.

A tulajcsere sajtóhírek szerint annak a korábban a napvilágra került, gigantikus tervnek a része, amely egyetlen, közös alapba terelné a kormányzati média létező összes felületetét, vagyis a tévécsatornákat, a különböző megyei és bulvárlapokat, hírportálokat.

A cikk megjelenése utáni órákban érdekes bejegyzés jelent meg Andy Vajna hivatalos Twitter-oldalán: a filmügyi biztos gyakorlatilag cáfolta a 444 és a HVG korábbi értesüléseit, szerinte a tévé vezetésében nemhogy nem lesz változás,

jól halad a menedzsmenttel közösen kialakított, hosszú távú stratégia végrehajtása.

Vajna szerint óriási hátránnyal indultak, de "ma már a TV2 Csoporté a legnézettebb csatornaportfólió a teljes lakosságban, a TV2 Csoport eredményessége pedig megkérdőjelezhetetlen".

Mindez azért is érdekes, mert a hírek szerint éppen a TV2 zuhanórepülést vett eredményei miatt döntöttek úgy felsőbb szinteken, hogy Vajnát süllyesztőbe küldik. Ezt erősíti a HVG azon információja is, hogy Vajnát nem is érdeklik az általa megvásárolt rádiók, megyei lapok, sem a TV2. Ami nagyon kellett a politikai megrendelőnek, azt megcsinálta, de ennyi, más téren nem akart aktívabb lenni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Keményen megbírságolta a Google-t Franciaország

Keményen megbírságolta a Google-t Franciaország

További kényeztetéseket vezetnek be a Soundon a nagyon VIP fesztiválozóknak

További kényeztetéseket vezetnek be a Soundon a nagyon VIP fesztiválozóknak

Olyan ígéretes A tanár második évada, mint egy oktatási reform

Olyan ígéretes A tanár második évada, mint egy oktatási reform

Megtalálták és leváltották a későn érkező nyugdíjak felelősét

Megtalálták és leváltották a későn érkező nyugdíjak felelősét

Vulkán és láva ihlette a Maserati új divatterepjáróját

Vulkán és láva ihlette a Maserati új divatterepjáróját

Trumpnak adtak igazat, nem állhatnak katonának a transzneműek

Trumpnak adtak igazat, nem állhatnak katonának a transzneműek