szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alighogy a 444 megírta, heteken belül Mészáros Lőrinchez vándorol minden Vajna-tulajdon, a filmügyi biztos Twitter-oldalán különös bejegyzést tett közzé.

Csürtökön publikált terjedelmes cikket arról a 444, hogy a jelenleg Andy Vajna tulajdonában álló TV2, valamint a Lapcom Zrt. kiadócég (benne a Borssal, a Kisalföld és Délmagyarország lapokkal), hamarosan a felcsúti vállalkozóhoz, Mészáros Lőrinchez vándorol át. A filmügyi biztosnak pedig – az országossá vált Rádió 1-et leszámítva – semmi nem marad a kezében.

A tulajcsere sajtóhírek szerint annak a korábban a napvilágra került, gigantikus tervnek a része, amely egyetlen, közös alapba terelné a kormányzati média létező összes felületetét, vagyis a tévécsatornákat, a különböző megyei és bulvárlapokat, hírportálokat.

A cikk megjelenése utáni órákban érdekes bejegyzés jelent meg Andy Vajna hivatalos Twitter-oldalán: a filmügyi biztos gyakorlatilag cáfolta a 444 és a HVG korábbi értesüléseit, szerinte a tévé vezetésében nemhogy nem lesz változás,

jól halad a menedzsmenttel közösen kialakított, hosszú távú stratégia végrehajtása.

Vajna szerint óriási hátránnyal indultak, de "ma már a TV2 Csoporté a legnézettebb csatornaportfólió a teljes lakosságban, a TV2 Csoport eredményessége pedig megkérdőjelezhetetlen".

Mindez azért is érdekes, mert a hírek szerint éppen a TV2 zuhanórepülést vett eredményei miatt döntöttek úgy felsőbb szinteken, hogy Vajnát süllyesztőbe küldik. Ezt erősíti a HVG azon információja is, hogy Vajnát nem is érdeklik az általa megvásárolt rádiók, megyei lapok, sem a TV2. Ami nagyon kellett a politikai megrendelőnek, azt megcsinálta, de ennyi, más téren nem akart aktívabb lenni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Százmilliós nyereséget termelt koronavírus-teszteléssel egy újlengyeli cég

Százmilliós nyereséget termelt koronavírus-teszteléssel egy újlengyeli cég

Ellenzék az egyetemek modellváltásáról: A magyar állam részének jól szervezett ellopása

Ellenzék az egyetemek modellváltásáról: A magyar állam részének jól szervezett ellopása

Újabb 1,7 milliárd forintos közbeszerzést nyert Nemesi Pál kormánybiztos cége

Újabb 1,7 milliárd forintos közbeszerzést nyert Nemesi Pál kormánybiztos cége