A Magyar Kurír is elítéli a hajléktalanok meghurcolását

A Magyar Kurír is elítéli a hajléktalanok meghurcolását

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy világjelenség része a magyar hajléktalanellenes intézkedéscsomag, írja a Magyar Kurir. A menekülteket fallal tartjuk magunktól távol, a hajléktalanoktól és koldusoktól törvénnyel teremtünk távolságot.

Az aporafóbiáról, azaz a szegényektől való irtózásról írt a Magyar Kurir (a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított hírportál) cikke még a hajléktalanok kriminalizálását megteremtő törvény első napján. A Szent Egyed közösség vezetője, Szőke Péter által írt cikk arról beszél, a törvény szembemegy az Alaptörvény preambulumával foglaltakkal („Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét.”), a keresztény gyökerek megvédésének kormány által sokat hangoztatott programjával. "Még a kezdetleges jogrendekben sem vágták le annak a tolvajnak a kezét, akinek nem volt miből megélnie. A hajléktalan ember számára nincs alternatíva."

Szőke arra is felhívja a figyelmet, a szegények falak mögé zárása, szem elől való eltakarítása világjelenség. "A világban mindenütt erősödik a rendpártiság, aminek a leggyengébbek fizetik meg az árát.

A rend ugyanis azt jelenti: a szegényeket távol kell tartani, hogy ne lássuk őket. A menekültektől falak és kerítések védenek. A hajléktalanoktól és a koldusoktól jogszabályokkal védekezünk."

Hozzászólások