szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fideszes EP-képviselő ellen pert vesztett Juhász, tartozik neki. Juhász ezt megerősítette a hvg.hu-nak. Eddig 50 ezret törlesztett Deutschnak.

"Szuper, akkor végre ki tudja fizetni azt a több mint félmillát, amivel nekem tartozik, miután csontra elvesztette a perét velem szembe" - kommentálta Deutsch Tamás a Facebook oldalán a hírt, hogy Juhász Péter korábbi Együtt elnök 2 milliós sérelemdíjat kap a közmédiától, miután megnyerte ellenük a pert.

Ennek egy részére tart tehát igényt Deutsch. A fideszes politikus nem részletezte, melyik perről van szó, de egy olyat találtunk, ahol fél milliót ítéltek meg neki. Ekkor azért perelte Juhászt, mert az azt állította róla, folyamatosan drogozik. A bíróság szerint ezzel Juhász megsértette Deutsch jó hírnevét és emberi méltóságát.

Juhász Péter annak idején gyűjtést indított a perrel kapcsolatban, támogatóitól 5 ezer forintot kért. Felhívtuk Juhászt, hogy az összegyűlt pénzzel mi lett, mire azt mondta, emlékei szerint a számlára 4 utalás érkezett, 10-20 ezer forint gyűlhetett össze. Arra viszont már nem emlékezett, hogy ezt konkrétan Deutsch sérelemdíjának kifizetésére gyűjtötte volna, úgy emlékezett, a fellebbezéshez kellett volna a pénz. Bár a meghirdetett kampány alapján a sérelemdíjra gyűlt a pénz.

Deutschnak most kezdett törleszteni, miután végrehajtást rendelt el a bíróság vele szemben, részletfizetést engedélyezve. Az első részlet ment át, ez 50 ezer forint volt. Azt mondta, a most megítélt sérelemdíjból ki tudja fizetni Deutschot.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!