szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új biztonsági kockázat is felmerülhet a diplomáciai botrányban.

Miközben továbbra is számos ellentmondásos információ jelenik meg arról, hogyan juthatott Budapestre a hazájában korrupció miatt jogerősen elítélt volt macedón miniszterelnök (és miközben egyre nyilvánvalóbb, hogy a magyar diplomácia aktív közreműködése nélkül nem jöhetett volna át), a Független Hírügynökség olyan információ birtokába jutott, amely szerint a fehérorosz rezsimnek is köze lehet az ügyhöz.

Mint egy olvasójuk írja: „Nem tudom van-e jelentősége, de ha Nikola Gruevszki Szerbiába már 55A05 jelzésű autóval érkezett, akkor ez azt jelentené, hogy nem magyar diplomáciai kocsi volt. Az 55 Szerbiában Fehéroroszországé, Magyarországé a 14-es jelzés.” Ha ez igaz, akkor a Budapesten a börtönbüntetése elől bujkáló, Magyarországon politikai menedékjogot kért volt macedón elnököt nem csak a magyar, de a fehérorosz hatóságok is segíthették. "Ha ez így van, akkor az nem csupán diplomáciai, de biztonsági kockázatokat is felvet" - olvasható a FüHü honlapján.

Nikola Gruevszki Magyarországra szökéséről itt olvashatnak további részleteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokan felteszik a kérdést: 350 élet vagy 100 ezer munkahely a fontosabb

Sokan felteszik a kérdést: 350 élet vagy 100 ezer munkahely a fontosabb

Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

Halálos baleset történt Jakabszállásnál

Halálos baleset történt Jakabszállásnál