Joó Hajnalka
Joó Hajnalka

A miniszterelnök a botrányos parlamenti szavazás után nyilatkozott a hvg.hu-nak.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Orbán Viktort arról is kérdeztük, hogy felvetődött-e egy akár pillanatig is, hogy meghallgassák az ellenzék érveit és nem szavazzák meg jelenlegi formájában a jogszabályt? Erre a kormányfő azt mondta, hogy a munkavállalókra és a szakszervezetekre is különösen figyel, „követem a véleményüket, tisztelem a véleménynyilvánítás szabadságát, megfontolom a felvetésüket, de ez esetben a felvetett érvek súlya jóval csekélyebb, mint a törvényjavaslaté.”

Ez egy jó törvény és jót fog tenni a munkavállalóknak – mondta a hvg.hu-nak a miniszterelnök, aki arra a kérdésre, hogy szerinte az ellenzéki tiltakozás formái belefértek-e a demokratikus keretekbe (Kövér László házelnök szerint nem – a szerk.) a miniszterelnök azt mondta: ezt bízzuk a történészekre. Az ATV.hu kérdésére, hogy hogyan élték meg, mikor ellenzéki képviselők egy centiről síppal és szirénával az arcukba fújtak, Orbán Viktor azt mondta: "nemzetszolgálatnak tekintjük".

A túlóratörvény elfogadása miatt kirobbant parlamenti botrányról és az azt követő tüntetésekről itt olvashatnak bővebben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elrabolták az Esterházy Alapítványok vezetőjének anyját Ausztriában

Elrabolták az Esterházy Alapítványok vezetőjének anyját Ausztriában

Le kellene már értékelni az iPhone-okat

Le kellene már értékelni az iPhone-okat

Australian Open: Babosék a döntőben

Australian Open: Babosék a döntőben

„Túlélési ösztöntől vezérelve léptem ki a kapcsolatból”

„Túlélési ösztöntől vezérelve léptem ki a kapcsolatból”

Hatvan nappal meghosszabbították Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét

Hatvan nappal meghosszabbították Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét

Sokan pályázhatnak Andy Vajna kaszinóira

Sokan pályázhatnak Andy Vajna kaszinóira