szerző:
hvg.hu

A házelnök az ellenzék szerdai parlamenti akcióját puccskísérletnek nevezte, Tordai szerint viszont az ellenzék semmilyen formában nem alkalmazott erőszakot.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Ahogyan megírtuk, Kövér László puccskísérletnek nevezte szerdán az ellenzék akcióját, akik a Parlamentben megpróbálták megakadályozni a túlóratörvény elfogadását. A botrányos szavazás után a házelnök 400-600 ezer forintos büntetést szabott ki Bangóné Borbély Ildikóra, Kunhalmi Ágnesre, Szabó Sándorra, Tordai Bencére, Tóth Bertalanra, Varju Lászlóra és Harangozó Tamásra.

Tordai Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelenti Kövért rémhírterjesztés miatt. A politikus azt írta, a házelnök puccskísérletről beszélt, holott az ellenzék semmilyen formában nem alkalmazott erőszakot, sőt, mindvégig hangsúlyozták: békésen, erőszakmentesen, de nagyon határozottan tiltakoznak a törvény elfogadása ellen.

Ha valaki parlamenti házelnökként ilyesmivel riogat, az vagy nem tudja, miről beszél, vagy végtelen cinizmusában felelőtlenül uszít

– írta Tordai.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

400-600 ezer forintra büntette Kövér az akciózó ellenzékieket

Közös sajtótájékoztatót tartott az MSZP, a DK, az LMP, Párbeszéd egy-egy képviselője, valamint a független Szél Bernadett a házbizottság csütörtök délelőtti ülése után, amelynek fő témája a parlament hétfői ülése volt. Akkor az ellenzékiek obstrukcióval próbálták elérni, hogy a Munka törvénykönyve módosítását ne szavazhassa meg a fideszes többség. Emellett szó esett a szerdai ülésről is, amikor az ellenzék újra akciózott a voksolás megakadályozása érdekében, miközben Orbán Viktor miniszterelnök mögött két öltönyös férfi – az ellenzékiek szerint a TEK állományának tagjai, testőrök – jelentek meg.

Orbán Andy Vajna halálára: Köszönök mindent, barátom

Orbán Andy Vajna halálára: Köszönök mindent, barátom

Párbeszéd: Polt egy normális demokráciában legfeljebb kecskét vezethetne

Párbeszéd: Polt egy normális demokráciában legfeljebb kecskét vezethetne

Az Aldinál vagy a Lidlnél lehet-e jobban keresni? Attól függ, mennyi időt dolgozik az ember

Az Aldinál vagy a Lidlnél lehet-e jobban keresni? Attól függ, mennyi időt dolgozik az ember

Közjegyzőnek álcázott csalók kérnek pénzt a lakásvásárlóktól

Közjegyzőnek álcázott csalók kérnek pénzt a lakásvásárlóktól

A magyar férfi kézisek legyőzték Tunéziát a sorsdöntő vb-meccsen

A magyar férfi kézisek legyőzték Tunéziát a sorsdöntő vb-meccsen

Svarci és Stallone is búcsúzik Andy Vajnától

Svarci és Stallone is búcsúzik Andy Vajnától