szerző:
hvg.hu

Ismeretlen okból őrizetbe vették, a kapitányságra szállították, és 16 órán át az édesanyjának sem árulták el, miért és hova vitték be a szerdai tüntetés során a fiatal férfit.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

A "rendőrök rendszerében tűnt el", és vált napokra elérhetetlenné egy tüntető szerda este, írja a hvg.hu egyik olvasója, aki az eltűnt egyik legjobb barátja. Olvasónk elmesélése szerint a férfit a tüntetés során őrizetbe vették, majd bevitték a fogdára a rendőrök, és azóta elérhetetlenné vált családja és ismerősei számára, semmilyen információt nem adtak ki róla, egészen péntek estig.

Olvasónk azt meséli, kizártnak tartja, hogy Tomi bármilyen erőszakos cselekedetet elkövetett volna. Azt írja nyilvános Facebook-posztjában:

"Tomi eltűnt. Nem a maffia, nem az emberkeskedők, nem a terroristák, vagy valamilyen bűnszervezet hálózatában veszett nyoma. Tomi a Magyar Rendőrség rendszerében tűnt el.

Tomi nincs benne a hírekben, mert nem celeb, nem politikus vagy újságíró, csak egy dolgozó ember, mint te meg én. Már 10 éve, hogy Hajdúböszörményből Budapestre költözve munkába állt, pénztárosként kezdte a Pennyben, és most az Aldi egyik üzletében boltvezető-helyettes.

Tomi szerda este a túlóratörvény elleni tüntetésre ment. Édesanyja csütörtök reggel keresni kezdte, azóta nem találta.

Semmit nem tudtunk arról, hogy miért vitték be. Egyszerűen nem tájékoztatnak minket."

A rendőrök csak a férfi előállítása után 16 órával tájékoztatták az édesanyát, hogy a fia őrizetben van, majd kapitányságról kapitányságra küldték és nem engedték be hozzá, sokáig nem is volt biztos, hogy az Aradi utcai kapitányságon van.

Több helyről is megerősítették az információt, miszerint a fiatalembert közel 42 órán át az ismerősei által ismeretlen indokú elzárás után végül kiengedték.

Egy rendőri agresszió anatómiája: bevitték, megfélemlítették, pedig ott sem volt

A NER a héten nem csak az Országgyűlésben hekkelte meg a törvényességet, az elmúlt napokban az utcán is sor került aggályos eseményekre. Szerdán éjjel egy ismert hazai alternatív rockzenész is „bekerült a szórásba". Történetét a hvg.hu-nak mesélte el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hiába cáfol a miniszter, "csökkentett módban" működik a Honvédkórház koraszülöttcentruma

Hiába cáfol a miniszter, "csökkentett módban" működik a Honvédkórház koraszülöttcentruma

Nem viszik el a szemetet Budaörsön

Nem viszik el a szemetet Budaörsön

A Telenornál van? 72 órán belül bekapcsolják az újítást, amit észre fog venni hívás közben

A Telenornál van? 72 órán belül bekapcsolják az újítást, amit észre fog venni hívás közben

Nyugdíjkáosz januárban: sem a miniszter, sem a fideszesek nem mentek el a bizottsági ülésre

Nyugdíjkáosz januárban: sem a miniszter, sem a fideszesek nem mentek el a bizottsági ülésre

Ilyen is van már: ez a headset tudja, hova néz a viselője

Ilyen is van már: ez a headset tudja, hova néz a viselője

Árulkodó kormányzati számok: az oktatás és az egészségügy 2020-ban és 2021-ben sem kap elsőbbséget

Árulkodó kormányzati számok: az oktatás és az egészségügy 2020-ban és 2021-ben sem kap elsőbbséget