szerző:
hvg.hu

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Egy hét után ismét az MTVA Kunigunda utcai székházánál tüntettek, csak ez most hangosabb és kitartóbb volt, mint a legutóbbi. A helyszínen lévő országgyűlési képviselők bementek a tévészékházba, hogy petíciót olvassnak fel élő adásban – a többi között a "rabszolgatörvény" eltörlését követelve. Ezt megtagadták tőlük – többórás huzavona után beolvashatták azt egy kamerába, amit legutóbb sem adott le a köztévé. Az órákig tartó huzavonát több képviselő is élőben közvetítette a Facebook-oldalán – Szél Bernadett élőjét olykor több mint 40 ezer ember nézte –, de a kinti tüntetést is több ezren nézték a különböző hírcsatornák oldalain. Maga a közmédia nem adott túl nagy teret a tüntetésnek, javában zajlott a tiltakozás, mikor már múlt időben fogalmaztak a tüntetésről. (Tudósításunkat itt találja.)

A Kétfarkú Kutya Párt budapesti szervezete szerint

Ma rekord nézettsége van az MTV-nek. Igaz, kívülről nézik.

Nem ez a Kutyapárt első fricskája, csütörtökön például – utalva a közmédia egyik botrányos tüntetéstudósítására – azt írták a vonuló tömeghez, hogy "idén is tömegek csodálták meg a karácsonyi díszkivilágítást". Olyat viszont még ők sem tudnak, mint maga a közmédia, amely a Parlament előtt lévő graffiti alapján azt állította, a tüntetők akasztva látnák Tőkés László EP-képviselőt. Az akasztott ember mellé írt "TŐKÉS FIDESZES" felirat után jutottak erre a következtetésre.

A túlóratörvény elfogadása miatt kirobbant parlamenti botrányról és az azt követő tüntetésekről itt olvashatnak bővebben.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Edisonról neveztek el egy teret a XIII. kerületben

Edisonról neveztek el egy teret a XIII. kerületben

Lánczi: Ha Soros nem támogatja annyira a menekülteket és a romákat, a CEU maradhatott volna

Lánczi: Ha Soros nem támogatja annyira a menekülteket és a romákat, a CEU maradhatott volna

Egy rasszista kampány nem tesz jót a karriernek

Egy rasszista kampány nem tesz jót a karriernek

További kényeztetéseket vezetnek be a Soundon a nagyon VIP fesztiválozóknak

További kényeztetéseket vezetnek be a Soundon a nagyon VIP fesztiválozóknak

Közelebbi barátok szerint szívinfarktus okozhatta Andy Vajna halálát

Közelebbi barátok szerint szívinfarktus okozhatta Andy Vajna halálát

Drágult a Millenáris parkosítása

Drágult a Millenáris parkosítása