szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sikerült úrrá lenni a szakemberhiányon, így január 7-én, háromhetes kényszerszünet után újranyit a Honvédkórház koraszülött intenzív részlege (PIC) - értesült az mfor.hu, de lapunk is úgy tudja: jövő héttől újra fogadnak kismamákat és a babákat a Podmaniczky utcai osztályon.

Az mfor.hu információi szerint hétfőtől újranyit és ismét a III. progresszivitási szinten, 14 ággyal (inkubátorral) működik a Honvédkórház a koraszülött intenzív részlege, miután a vezetőségnek sikerült új embereket felvenni osztályra. A hvg.hu érdeklődésére csütörtökön 90 százalékosra mondták az osztályon, hogy újra tudnak nyitni 7-én.

Az amúgy országos elismertségű koraszülött centrumról november végén elsőként írtuk meg, hogy december 15-én be fogják zárni, mert nincsenek meg a működtetéséhez szükséges személyi feltételek – fél év alatt ugyanis hét szakember távozott az osztályról.

A minisztérium első körben tagadni próbálta a hírt, de ugyanabban a közleményében elismerte: néhány hétig nem működik majd az osztály. 

A kórházat felügyelő Benkő Tibor honvédelmi miniszter pár nappal később azt ígérte, hogy két hétnél tovább nem lesz zárva a koraszülöttcentrum, és legkésőbb január elejéig igyekeznek rendezni a helyzetet.

Az osztály megmaradásáért koraszülött gyermeket nevelő szülők indítottak online petíciót, amelyet pár nap alatt több mint húszezren írtak alá.

A Honvéd ellátási területéhez tartozó kismamákat a bezárás alatt a Semmelweis Egyetem női klinikáján és a János-kórházban működő PIC-ek fogadták átmenetileg.

Az mfor.hu értesülései szerint a Honvédkórház vezetése a korábbinál akár másfélszer magasabb bért fizet majd a régi és az új dolgozóknak, és speciális bérpótlékot, illetve ösztönző keretet vezettek be az ügyeletet vállalóknak. Novemberben a kórházparancsok még nemet mondott arra béremelésre, amelyet a PIC-et vezető Nádor Csaba próbált kialkudni az osztály dolgozóinak.  

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem tudta lenyűgözni a tőzsdét, távozik a Ford vezérigazgatója

Nem tudta lenyűgözni a tőzsdét, távozik a Ford vezérigazgatója

Az Alkonyat Edwardjának itt a vége

Az Alkonyat Edwardjának itt a vége

Bejrút a pusztító robbanás után: megrázó képek

Bejrút a pusztító robbanás után: megrázó képek