szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dobos Menyhért vezérigazgató szerint Hadházy videója nem minősül közérdekű közleménynek.

Nem adja le a köztévé Hadházy Ákos közérdekű hirdetését, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Dobos Menyhért szerint ugyanis az Európai Ügyészséghez csatlakozást népszerűsítő videó "mondanivalójának közérdekű jellege nem állapítható meg."

Dobos elutaító levele szerint a felvétel

médiajogi értelemben nem tartalmaz konkrét közérdekű információra vonatkozó tájékoztatást, tartalmát tekintve a nézőre kíván politikai kérdésben - többek között a kormányzat bírálatával - hatást gyakorolni.

Dobos azzal érvelt, még ha a videó témája közérdekű lenne, akkor sem adhatnák le olyat, ami személyiségi jogokat sértő elemeket tartalmaz. Hadházy videójában Orbán Viktor mellett feltűnik a veje, Tiborcz István, illetve Mészáros Lőrinc is.

Hadházy szerint Dobos Menyhért

önhatalmúlag úgy találta, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozás vagy a kimaradás az együttműködésből nem közérdekű. Arra azért emlékezzünk, hogy Brüsszel „megállítása”, a migránsokkal riogatás vagy Soros György folyamatos emlegetése ezek szerint közérdekű volt, egyáltalán nem „politikai kérdésben kívánt hatást gyakorolni a nézőre” – merthogy a mi hirdetésünkről ezt állapította meg a vezérigazgató úr.

Hadházy a Facebook oldalán közölte, nem hagyják annyiban, "ma még beugrunk hozzá a Kunigunda útra", hogy megkérdezzék, hogy néz ki egy közérdekű közlemény. A következő lépést is kitalálták: a videót társadalmi célú reklámként adatnák le.

Dobos levele

©

Nem sokkal később Hadházy már az MTVA-ból posztolt, azt írta, elég nagy volt a biztonsági intézkedés, mikor megérkeztek Szél Bernadettel. Most nem maradnak sokáig.

A jogszabályokat átnézve és szakértőkkel beszélve korábban megírtuk, önhatalmúlag mérlegelheti a közmédia, hogy leadja-e Hadházy Ákos hirdetését vagy sem. Az MTV korábbi hírigazgatója, Kert Attila azt mondja, Hadházy politikai hirdetést akar föladni, amit ő nem engedne adásba, ahogy a Soros-kampánynál is ezt tette volna, de ha az ment, ez is mehetne. A kormány hirdetéseit mindenesetre 4817-szer adta le a közmédia tavaly január és november között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergelyhez rendeli az uniós források felhasználását a kormány

Gulyás Gergelyhez rendeli az uniós források felhasználását a kormány

Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

392 ezer forintos átlagkeresetet mért a KSH

392 ezer forintos átlagkeresetet mért a KSH