szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

36 milliárdot kap a budai Vár fejlesztése az elfeledettnek tűnt Hauszmann-terv iránymutatásai alapján. A Belügyminisztérium Várba költözése pedig egyre bizonytalanabbnak tűnik.

Folytatódik a budai Vár újraálmodása, a korábban elfeledettnek tűnő Hauszmann-terv további ütemeire 36 milliárd forintot a a kormány, írja a 444. Fejlesztik a Hauszmann-féle Palota-épületet 4,04 milliárdból, itt az OSZK legfelső szintjét felújítják. (Korábban a HVG arról a kormányzati tervről írt, hogy Orbán a Sándor-palotába költözne, Lázár János pedig 2016-ban arra utalt, a köztársaság i elnök pedig a palotába megy, mindenki lép egyet odébb.)

13,83 milliárdot kap a Csikós udvar és a Nyugati kert felújítása, fejlesztése, a palotanegyed épületeinek újjáépítése 3,4 milliárdot kap (ez vélhetően a lebombázott egykori Hadügyminisztérium újjáépítését jelenti), a Várkertek fejlesztésére 1,9 milliárdot ítélt a kormány (ez még az első ütem része volt, amelyben a Stöckl-lépcső, a főőrségi épület és a Lovarda újjáépítése is benne van). De a Halászó fiú és a Mátyás kút megújulása is kap 900 millió forintot. 851 millióból restaurálják a Táncsics Mihály uta 9-es szám alatti ingatlant (az épület kívülről nincs rossz állapotban). Egy XI. kerületi telephely, a Talpas utcai is megújul 900 millió forintból.

De az is kiderül, hogy a Belügyminisztérium nem költözik a Nádor utcai, a korábban az Országos Villamos Teherelosztó épületébe. Ezt korábban egymilliárdért vettek meg a Magyar Villamos Művektől.

Így most kérdéses, hogy a most a Széchenyi téren székelő Belügy egyáltalán felköltözik-e a terveknek megfelelően a Várba, ahogy arról (az NGM költözése mellett) korábban döntött a kormány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zsidó Távirati Iroda: Orbán pártpolitikai célokra használja a magyar zsidókat

Zsidó Távirati Iroda: Orbán pártpolitikai célokra használja a magyar zsidókat

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Ismét üzentek az SZFE-hallgatók Szarka Gábornak

Ismét üzentek az SZFE-hallgatók Szarka Gábornak