szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újra tárgyalt a kormány az MTA-val, úgy tudjuk, a légkör konstruktív volt. Jövő héten folytatják. Így távozott a miniszter az akadémia épületéből.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium már korábban jelezte a hvg.hu-nak, már a héten folytatják a tárgyalásokat az MTA-val, miután az Akadémia kedden úgy döntött, csak akkor pályáznak a kutatóintézetek a meghirdetett, problémás pályázatokra, ha a kormány írásban garantálja, hogy az MTA megkapja a törvényben rögzített alapfinanszírozását.

Információink szerint péntek reggel 8-kor találkozott az MTA-val érdekes viszonyban lévő Palkovics László és Lovász László MTA-elnök. Fotósunk lekapta, ahogy Palkovics távozik a tárgyalásokról, amelyek – információink szerint – valóban konstruktív légkörben zajlottak.

©

 

©

Később az MTA-tól és a ITM-től is szóról szóra ugyanazt a közleményt kaptuk meg: "Konstruktív tárgyalások kezdődtek 2019. február 15-én az Innovációs és Technológiai Minisztérium és Magyar Tudományos Akadémia között. A tárgyalások a február 18-ai héten folytatódnak"

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás: Jelentősen nem módosítják a választási törvényt

Gulyás: Jelentősen nem módosítják a választási törvényt

MSZP: A Fidesz alamizsnát oszt, kifosztja a nyugdíjasokat

MSZP: A Fidesz alamizsnát oszt, kifosztja a nyugdíjasokat

Rosszabbul alszunk a járvány miatt az alvásszövetség szerint

Rosszabbul alszunk a járvány miatt az alvásszövetség szerint