szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fogy a levegő Orbán Viktor körül Európában, az Európai Néppárt vezető erejével, a német CDU-val is egyre mélyebb a konfliktus.

Napok óta azon pörög mindenki, kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból. A Politico európai kiadása is hosszú cikkben ír erről: a fókuszban Orbán Viktor és Angela Merkel, valamint a két ország kapcsolata. Megemlítik, a CDU, de még inkább a bajor testvérpárt, a CSU sokáig kiállt Orbán Viktor és politikája mellett, de a német politikában bekövetkező generációváltással változóban a viszony.

A németeket több magyar belpolitikai húzás elborzasztotta, ilyen volt például a CEU elűzése. A V4-ekről is ír a Politico, amiről Orbán többször is azt állította, ő képviseli az érdekeit, azonban több olyan mozzanat is volt a közelmúltban, ami nem tetszett sem a lengyeleknek, sem cseheknek, sem a szlovákoknak. Egy munkaebéden például Orbán arról kezdett beszélni, hogy Soros György áll a szerbiai tüntetések mögött, amire csak kínos csend volt a válasz.

A brüsszeli lap megemlíti, Orbán Viktor és köre megpróbáltak egy találkozót leszervezni Angela Merkellel az osztrák határhoz, hogy közösen emlékezzenek a vasfüggöny leomlásának 30. évfordulójára, de a németek visszautasították a közeledést. Valószínűleg azért, mert nem akartak Orbánnal mutatkozni az EP-választás előtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jutalmat kap, aki leleplezi a hódmezővásárhelyi strandba ürítő fantomot

Jutalmat kap, aki leleplezi a hódmezővásárhelyi strandba ürítő fantomot

Anyaszült meztelenül rohant egy férfi a laptopját lenyúló vaddisznó után

Anyaszült meztelenül rohant egy férfi a laptopját lenyúló vaddisznó után

250 ezres motorostalálkozó kezdődik ma Amerikában, a járvány közepén

250 ezres motorostalálkozó kezdődik ma Amerikában, a járvány közepén