szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kevés vállalkozás mondhat magáénak akkora szerencsét, mint Szociális Demokráciáért Intézet Nonprofit Kft., amelyet egy nappal a bejegyzése után talált meg az MSZP egy 35 milliós megbízással. Annyira mondjuk nem kellett keresnie: az ügyvezetője régi MSZP-s háttérember, a tulajdonosa pedig a szocialisták egyik alapítványa.

Öt hónapra majdnem harmincötmillió forintot, vagyis havi 7 millió forintot fizet az MSZP frakciója egy alig egy három hete alapított vállalkozásnak.  

Az országgyűlés szerződései között fellelhető adatok szerint a Szociális Demokráciáért Intézet Nonprofit Kft.-t egy nappal a szerződéskötés előtt jegyezte be a cégbíróság. A 3 millió forintos tőkével alapított cég ügyvezetője Szeredi Péter, az MSZP egykori frakciótitkára, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter kabinetfőnöke, nem mellesleg pedig  az MSZP volt EP-képviselőjének, Herczog Editnek a férje, a tulajdonosa pedig az MSZP-alapítású, a párt központjául is szolgáló konferenciaközpontot is tulajdonló Villányi úti Konferenciaközpont és Szabadegyetem Alapítvány.

Szeredi Péter
©

Ez utóbbi elnök-igazgatója Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke, de a kuratórium tagja a bírósági nyilvántartás szerint Puch László, az MSZP volt pénztárnoka is.

A Tóth Bertalan pártelnök-frakcióvezető által aláírt szerződés szerint 75 ezer forint híján 35 millió forintért politikai elemzéseket, a frakcióval egyeztetett kutatási tervek szerinti adatgyűjtést és feldolgozást, illetve ezek prezentálását végzi majd a kft.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak minden ötödik koronavírussal fertőzött marad tünetmentes

Csak minden ötödik koronavírussal fertőzött marad tünetmentes

„9 méterrel a föld felett lógok egy keresztről. Hogy a fenébe kerültem ide?” – Eric Idle életútja, 1. rész

„9 méterrel a föld felett lógok egy keresztről. Hogy a fenébe kerültem ide?” – Eric Idle életútja, 1. rész

Normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségik

Normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségik