szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezt ajánlotta fel Weber budapesti látogatásakor.

Három professzori állást hozna létre a Technische Universität München (TUM) a CEU-n a Manfred Weber által ajánlott segítség jegyében - írja a Der Tagesspiegel.

Az európai néppárti csúcsjelölt, Manfred Weber a márciusi budapesti látogatása alkalmával már volt arról szó, hogy Bajorország finanszírozna három katedrát az egyetemen, amely így részben uniós finanszírozásúvá válna, és így megmenekülne a Lex CEU intézkedései alól.

Weber akkor találkozott Michael Ignatieff rektorral is, a tervek szerint pedig Ignatieff április 11-12-én fog egyeztetni a bajor egyetem rektorával is az együttműködés mikéntjéről.

A Tagesspiegelnek a müncheni intézménymost azt mondta, három professzori állást terveznek létrehozni a CEU-n, amelyekkel a Hochschule für Politik München a TUM School of Governance karával együttműködve kapcsolódnának be a CEU portfóliójába a technológiaorientált politikatudományi képzéssel.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Súlyos vonatbaleset történt Skóciában, 30 mentőautó vonult a helyszínre

Súlyos vonatbaleset történt Skóciában, 30 mentőautó vonult a helyszínre

Joe Biden választása –  Kamala Harris, a női Obama

Joe Biden választása – Kamala Harris, a női Obama

2035-re teljesen elolvadhat az északi-sarki jégtakaró

2035-re teljesen elolvadhat az északi-sarki jégtakaró