szerző:
Varga Áron

Még javában zajlania kéne az európai választási kampánynak, de máris javában zajlik a főpolgármesteri kampány.

Színvonalban valami olyasmit kell elképzelni, mintha csupa Eric, az angolna úszna az olimpiai érmekért, és most jótékonyan feledkezzünk meg arról, hogy győztes végül nem az lesz, aki elsőnek célba ér, hanem akit a Szultán kijelöl erre.

Az egyes pályán a címvédő, Tarlós István, Budapest csaknem egy évtizede regnáló vezetője. A verseny előtt adott interjújában saját erősségeként a vízió és a vezetési képességek teljes hiányát, illetve a gyenge érdekérvényesítő-képességet emelte ki.

A szövegből ugyanis a következőket tudhatjuk meg:

  1. Nem értett egyet azzal, hogy az őt támogató Fidesz több százmilliárd forint adót elvontak Budapestről, de beleegyezett.
  2. Tíz éve tudja, hogy lopják a parkolási pénzeket, de szó nélkül hagyta, mert nem akart konfliktust a saját pártjából azokkal, akik lopnak rajta. (Az egyébként zavarja, amikor ellenzékiek is lopnak rajta.)
  3. Kikéri magának, hogy víziót kérnek rajta számon.
  4. Nem szereti a sorosozást, de szava nincs ellene.
  5. Meg akarta csinálni Puzsér Róbert programját, a Sétáló Budapestet (bármit is jelentsen ez), de nyolc és fél év nem volt rá elég.
  6. Nem elégedett az utak állapotával, de nem hajlandó erről beszélni.
  7. Szerinte nem történt korrupció abban az ügyben, amiben ő maga tett feljelentést.
  8. Új metró kocsikat akart, de a kormány nem engedte, tehát szó nélkül belenyugodott az átverésbe.

A kettes pályán Sermer Ádám úszik, róla a jelölő szervezet sem adott meg információkat, mert nem tudják, hogy kicsoda. A hármas pályán Karácsony Gergely, aki végrehajtotta azt a valódi posztkétezertízes ellenzéki bravúrt, hogy minden idők legkorruptabb kormányával szemben látszik korruptnak egy olyan ügy – a zuglói parkolási mutyi – kapcsán, amelynek egyébként nem haszonélvezője. Lehet persze azt mondani, hogy 500 fideszes médiummal szemben igen nehéz pozitív kampánnyal médiafelülethez jutni, de aki maga megy be az ATV-be arról nyilatkozni, hogy az őt jelölő pártok és az ellenfél közös korrupciós ügyét a saját kerületében sem tudta megakadályozni, az ne panaszkodjon. És ne is csodálkozzon az eredményen.

A négyes pályán a mainstream média kitartó ostorozásával mainstream médiasztárrá váló Puzsér Róbert úszik, akinek a kampányban mutatott legfőbb teljesítménye eddig az volt, hogy elküldte az apja faszába a közvélemény-kutatót, aki programja nyilvánosságra hozása előtt – ez egyébként máig várat magára – publikálni merte kutatási eredményeit. Puzsér fő vádja az volt, hogy Závecz Tibor MSZP-s politikai megrendelésre cselekszik, ami igen sajátságos annak ismeretében, hogy kutatásait a Puzsért jelölő LMP is rendszeresen megrendeli. Mellesleg azóta más mérések is megerősítették: Karácsonynak jelenleg csodálatosan összeszedett kampánya ellenére is több esélye van Tarlóssal szemben, mint az ökölbe szorult arccal felháborodás világcsúcstartójának.

Akinek nem lenne világos: Budapest egy tízmilliós ország fővárosa, kétmillió ember otthona. A főpolgármester Magyarország legmagasabb közvetlenül választott tisztsége. Ha a magyar ellenzék és kormánypárt (!) ilyen színvonalú szolgáltatást képes ajánlani kétmillió embernek, az nyitottá teszi a versenyt. Egy épkézláb jelölt még nyáron is porondra léphet. Másik lehetőségként ajánljuk, hogy a fentiek egyike szedje össze magát, és kezdjen úgy csinálni, mintha a kampány célja nem a saját politikusi és személyes karakterének totális leépítése lenne.

Van mit tanulni Falus Ferenctől.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Nagyon rákaptunk a grillezésre

Nagyon rákaptunk a grillezésre

Még több bliccelőtől féltik a BKK-t, ha jön az új mobiljegyrendszer

Még több bliccelőtől féltik a BKK-t, ha jön az új mobiljegyrendszer

Eladja a Magyar Telekom az összes nyaralóját

Eladja a Magyar Telekom az összes nyaralóját

Összeomlás fenyegeti a fuvarozókat az alacsony fuvardíjak miatt

Összeomlás fenyegeti a fuvarozókat az alacsony fuvardíjak miatt

A lányával együtt tűnt el egy férfi, fegyverét is magával vitte

A lányával együtt tűnt el egy férfi, fegyverét is magával vitte

Rejtegetik Felcsúton, miből volt pénz a fociklub 1,4 milliós átlagbéreire

Rejtegetik Felcsúton, miből volt pénz a fociklub 1,4 milliós átlagbéreire