szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Momentum elnöke kezdeményezte az ellene folyó eljárás megszüntetését.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Vallomást tett Fekete-Győr András, a Momentum elnöke hétfőn az ügyészségen a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyó eljárásban – közölte a politikus a Facebookon.

Mint arról beszámoltunk, Fekete-Győr ellen azért folyik eljárás, mert tavaly december 13-án a túlóratörvény elleni tüntetésen a parlament előtt a rendőrsorfal felé dobott egy "füstképző eszközt".

A politikus most azt írta, 1-től 5 évig terjedő börtönnel fenyegetik, "amiért egy pár gramm súlyú, papírmaséból készült füstölőt ejtettem a rendőrsorfal háta mögé, amelynek füstje akadályozhatta a rendőröket a tisztán látásban".

Fekete-Győr szerint a tette nem valósította meg a hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményét, mert az sem köznapi, sem jogi értelemben nem volt erőszakos, a füst pedig nem akadályozta a rendőrség tagjait a munkavégzésükben.

"Az tehát fel sem merült, hogy bárkit megdobtam volna. Az eseményről több felvétel is készült, ezek minden kétséget kizáróan igazolják, hogy nem emberre céloztam, és nem is akadályozta az eszköz a rendőröket az intézkedésben. Meglátásom szerint a nyomozás során részemre bemutatott bizonyítékok mindenben az én álláspontomat támasztják alá, így indítványoztam a velem szemben folyamatban lévő koncepciós eljárás megszüntetését" – írta.

Mint azt megírtuk, a jelenleg momentumos Szarvas Koppány Bendegúzt szintén hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják a parlament előtti dobálás miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rohammunka a törvénygyárban: 19 törvényjavaslatot tárgyal ma az Országgyűlés

Rohammunka a törvénygyárban: 19 törvényjavaslatot tárgyal ma az Országgyűlés

Lehet-e normális életünk júniusra?

Lehet-e normális életünk júniusra?

A romlottság és a tisztaság poétája – 200 éve született Charles Baudelaire

A romlottság és a tisztaság poétája – 200 éve született Charles Baudelaire