szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még mindig szinte romokban van a Kútvölgyi Kórház épülete, a kormánynak nagy tervei vannak, amelyek nyugtalanítják az orvosi kamarát.

Még mindig úgy néz ki a fővárosi Kútvölgyi Kórház épülete, mintha lebombázták volna, az RTL Klub Híradója közölt az épületről riportot. Ebben elhangzik az is, a klinika felújítása jogi okok miatt húzódik, pedig a kormány már többször bejelentette a befejezést. Most az a terv, hogy a klinika elköltözik december 31-ig, de az épület felújítása befejeződik.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) is megszólalt a Szent János és a Kútvölgyi Kórház elköltöztetésének ötletéről (itt írtunk a tervekről). Orbán Viktornak és Kásler Miklósnak címzett levelében sajnálatosnak tartja a MOK, hogy a kormány úgy döntött a kórházak elköltöztetéséről, hogy a MOK nem gyakorolhatta törvényben biztosított jogát a határozat véleményezéséről. A tervet bírálja a MOK azért, mert úgy kéne elköltöznie a Semmelweis Egyetem részlegeinek, hogy nincs hova: több mint 400 ágy és személyzete kellene elköltözzön.

Ez csak szétdarabolással menne, szétesnének most jól működő csapatok, közösségek, de a befogadó klinikákon is zsúfoltság alakulna ki. Az sem tetszik a MOK-nak, hogy nem először épülnek meg az új, korszerű intézmények, majd utána költöztetik át oda a részlegeket. Ez bizonytalanságot szül, és akár azt is felveti, hogy elbocsátások várhatóak – és természetesen a betegellátás színvonalát sem javítaná. A MOK azt kéri, a kormány fontolja meg, hogy addig ne költözzön ki a Kútvölgyi Tömb, amíg nem épülnek meg az új épületek, áll a MOK április 25-i levelében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!